fbpx

Minciuni „nevinovate” care rastoarna relatii solide

Minciuni nevinovate in cuplu

Minciuni legate de alte persoane
Andrei n-a fost la petrecerea firmei. N-am dansat cu nimeni oricum. Numai am baut ceva si am barfit cu colegele.

Sa spunem ca ai de-a face cu un gelos sau doar asa iti imaginezi tu ca este el. Poate ca el se impaca mai greu cu gandul ca ai prieteni barbati, chiar daca este vorba de relatii nevinovate, de amicitie. Gandeste-te ca nu faci altceva decat sa amplifici problema in cazul in care el descopera minciuna si afla ca si Andrei a fost la petrecere sau la film. Atunci, se va intreba „daca nu e nimic intre ei, de ce a simtit nevoia sa minta?”. Cam greu de aparat acum ceea ce s-a vrut a fi o minciuna nevinovata. Pentru ca, in mentalitatea generala, mintim atunci cand avem ceva de ascuns, mintim atunci cand dorim sa ne acoperim urmele. Iar daca el chiar este deranjat de prieteniile tale masculine, intreaba-l ce anume il deranjeaza la aceste relatii. Presupunand ca nu este total obtuz si nici n-are o imaginatie atat de inflacarata incat sa creada ca e singura fiinta umana de sex masculin ramasa pe fata planetei, veti ajunge la un numitor comun. Gelozia nejustificata, intr-o relatie bazata pe incredere si respect, nu are ce cauta.

Citeste si:  Sexul nu este un cliseu

Nu numai prieteniile masculine pun probleme intr-o relatie. Sa spunem ca ai o prietena care nu e in termeni tocmai buni cu iubitul tau. Stii ca el nu e foarte incantat sa iesi cu ea, probabil isi imagineaza ca te influenteaza negativ in legatura cu el. Iar atunci, apelezi la “minciuna”. Ce nu stie nu-l poate rani, nu?

Citeste si:  Dependenta lui de mama

Lucrurile nu stau tocmai asa. Cand intram intr-o relatie, intram cu toate celelalte ale noastre, prieteni, familie etc. Nimeni nu are dreptul sa ne ceara sau sa ne manipuleze in asa fel incat sa renuntam la cineva drag. Iar daca el incearca sa-ti limiteze contactul cu persoane importante din viata ta, relatia are o problema grava, pe care minciunile n-o pot ajuta deloc.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.