fbpx

Legatura dintre religie si sex

Adoloscenta implica sex. Fie ca il fac, fie ca nu, adolescentii isi pun oricum multe intrebari cu privire la el. Cercetari psihologice facute in diferite locuri, pe diferite religii si reguli sociale, au dus la concluzia ca dimensiunea morala este unul din factorii cei mai importanti de tip „stop” la un adolescent care vrea sa faca sex.
Educatia religioasa in copilarie, respectarea anumitor ritualuri si crearea unui sentiment al comuniunii religioase predispune adolescentii crescuti astfel la dezvoltarea unor sentimente de culpabilitate atunci cand se gandesc la inceperea vietii sexuale.
Faptul ca multi adulti prezinta copiilor sau nepotilor precepte religioase ca pe interdictii care duc la pedepse pe masura ce conduce in timp la dezvoltarea unui sentiment de vinovatie nu doar privind inceperea vietii sexuale, dar chiar privind acceptarea impulsurilor sexuale, a aparitiei si dezvoltarii sexualitatii. Unii adolescenti pot avea probleme serioase in a-si accepta sexualitatea daca nu isi redefinesc anumite reguli, adoptate ad litteram la varsta copilariei.

Citeste si:  Ce-si doresc barbatii in pat
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.