Iubire vis-a-vis sexualitate

Iubire vis-a-vis sexualitate

Multi specialisti spun ca da, este posibil sa iubesti un om fara ca sa fie nevoie sa faci sex cu el. Insa nu poti mentine o relatie cu acesta. Deci teoretic se poate, practic insa mai putin. In lipsa sexului, relatia dintre voi devine o relatie de amicitie, oarecum una de fraternitate. Sa fie sexul barierea ce delimiteaza cele doua tipuri de relatii? Am spune ca nu, pentru ca in lipsa sexului, iubirile nu se schimba! Ele raman aceleasi. Si sincer cred ca nu iubesti un om mai putin, pentru ca nu ai facut sex cu el.

Si totusi, de ce oamenii mai fac sex? Oare ii apropie mai mult? Si care este treaba cu mult trambitata compatibilitate? Se despart oamenii din cauza nepotrivirii la pat? Oare in strafundul fiintei lor sunt doar niste animale ce trebuie sa-si satisfaca nevoile? Care este atunci diferenta intre a face dragoste si a face sex? Oamenii simpli ne dau un raspuns la fel de simplu, insa care, intr-o oarecare masura, este real: dragostea inseamna sa faci sex cu cineva atunci cand iubesti, in timp ce sexul inseamna doar placere fizica, trupeasca, fara implicatie sentimentala.
Cercetatorii sustin ca sexul are mai degraba legatura cu pasiunea, cu momentul in care te indragostesti si vrei sa descoperi cat mai mult. Poate ca tocmai asa se explica faptul ca, atunci cand pasiunea moare, si partidele sexuale se raresc. Luati ca exemplu cuplurile care sunt impreuna sau sunt casatorite de multi ani. Care este motivul pentru care credeti ca ajung sa intretina relatii sexuale mult mai rar ca la inceput? Din cauza faptului ca pasiunea dispare. Desi iubirea ramane, lipseste elementul picant. Deci asta nu inseamna ca persoana respectiva are o problema, ci mai degraba ca exista o anomalie, daca o putem numi asa, a cuplului. Cu toate acestea, cele doua persoane implicate intr-o relatie pot manifesta atractii sexuale fata de alte persoane din afara.

Citeste si:  Femeia din spatele barbatului

Asadar, inca o data se confirma faptul ca iubirea nu are legatura cu sexualitatea. Diferenta consta in faptul ca, atunci cand facem dragoste, ne oferim in totalitate persoanei iubite. Gestul nostru provine mai degraba din dorinta de a-l face pe celalalt fericit, de a-i demonstra si prin acest mod cat de mult il iubim. Astfel, atunci cand faci dragoste, ajungi sa te gandesti mai mult la cel de langa tine decat la propria ta placere.Tot ceea ce faci, toate gesturile, sarutarile si mangaierile tale au ca scop starnirea simturilor persoanei iubite. Este minunat sa iubesti si sa te simti iubita, insa si sa poti demonstra acest lucru prin acest mod. Este o intreaga minune, tot ceea ce se petrece in sufletul unui om atunci cand infaptuieste o asemenea actiune din dragoste. Sunt senzatii si sentimente pe care nu le poti intelege decat atunci cand treci prin ele.

Oricat de incredibil ar parea, poti iubi o persoana extrem de mult, insa nu poti sau nu stii sa faci dragoste cu ea. Si poti intalni o alta persoana, intr-o singura noapte, care sa iti darame toate ideile pe care le aveai pana atunci si toate miturile pe care le credeai despre acest capitol atat de controversat din viata unui om. Sexul este un lucru pe care noi il dorim si il oferim. Nu este un lucru care trebuie impus! Atunci cand el se impune, intr-un fel sau altul, devine necesitate.

Citeste si:  Celibatul - impunere sau alegere?

Imagineaza-ti numai cum ar fi daca persoana iubita sau partenerul de viata ar suferi un accident si nu ar mai putea avea niciodata raporturi sexuale. In cazul acesta, ce-ai face, l-ai parasi? Consider ca este un motiv care te poate pune serios pe ganduri si astfel vei putea cantari ce anume atarna mai greu in balanta.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.