Invata sa-ti controlezi furia

Certurile si discutiile in contradictoriu sunt deja parte componenta a vietii de zi cu zi. Partea proasta este ca atunci cand aceste certuri izbucnesc intr-un cuplu, se ajunge la alte probleme, uneori se uita chiar de la ce a inceput totul si discutia ia alta intorsatura.
Pentru a evita astfel de situatii si pentru a va bucura unul de celalalt in fiecare zi, trebuie sa invatati sa va controlati furia si emotiile.
Stim cu totii ca in fiecare zi suntem supusi la diferite situatii, unele mai stresante, altele care ne ocupa tot timpul. Cert este ca, nu trebuie sa ne ferim de ele ci sa invatam cum sa le facem fata si sa ne controlam emotiile negative fara a-l afecta pe cel de langa noi.
Pastreza-ti calmul in fata situatiilor care provoaca disconfort sau conflicte si controleaza-ti limbajul . Fii atenta la cuvintele pe care le folosesti si disciplineaza-ti emotiile. Respira profund si vorbeste rar, fara a ridica tonul si fara a adresa cuvinte jignitoare.
Adesea, emotiile negative sunt reprimate si pot aduce prejudicii pe termen lung daca nu stim cum sa le exprimam.
Cand suntem nervosi, cel mai bun lucru pe care-l putem face este sa iesim afara, sa tragem o gura de aer, adanc in piept si sa judecam lucrurile doar atunci cand ne-am calmat si suntem in stare sa purtam o discutie pe cale amiabila si fara tipete.
La nervi avem obiceiul sa spunem mai mult decat trebuie si sa jignim cu voia noastra sau pur si simplu din inconstienta, persoana de langa noi.
Nu lua niciodata dezicii importante cand esti furioasa si nu actiona din impuls, asa cum ne sta tuturor in fire atunci cand suntem nervosi.
Analizeaza bine cauzele care te-au adus in aceasta situatie si nu trece la reprosuri si insulte. Dupa cum spune si proverbul “Vorba dulce, mult aduce!”, asa trebuie sa actionam si noi. Sa fim mereu blanzi si pozitivi in relatia cu persoana iubita, pentru ca in felul acesta o determinam sa ne raspunda cu acelasi comportament si sa ne imbunatatim relatia la fiecare vorba sau gest facut cum trebuie: cu iubire si sinceritate.

Citeste si:  What is sex?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.