Invata din criticile iubitului

Nu te enerva de fiecare data cand primesti o critica la adresa ta, din partea iubitului! Domoleste adrenalina pentru ca orice exces, iti face rau si tie, si relatiei tale. Incearca sa vezi jumatatea plina a paharului si sa privesti orice critica venita la adresa ta ca pe ceva constructiv, menit sa te faca sa devii mai buna in ceea ce faci.
Invata cum sa-ti stapanesti emotiile si nu numai ca vei mandra de tine, dar ai sanse mari sa-l castigi de partea ta si pe celalalt.
Pentru inceput, asculta ce are de spus persoana cealalta si nu te grabi sa intervii. Astfel o sa stii exact cum stai si cine are ceva impotriva ta. De obicei luam critica drept un atac personal, o insulta la adresa noastra. Dar lucrurile nu stau asa. Poate uneori sa ia forma unei insulte, dar tu poti alege sa nu o percepi astfel. Considera critica drept un comentariu referitor la actiunile tale, si nu la persoana ta. Poate ca prin felul acesta, persoana iubita incearca sa indrepte un comportament deviant, o idee preconceputa sau pur si simplu, e un simplu sfat. Daca iti spune ca nu e bine cum ai asezat bine masa, spre exemplu, nu o spune cu gandul de a te critica. Incearca sa te invete cum e bine de fapt sa faci asta, desi poate pentru tine suna a critica sau repros.
Majoritatea ataca la randul lor atunci cand sunt criticati. Nu e nevoie sa comiti aceleasi greseli si sa te cobori la nivelul discutiilor. Fii tu o persoana mai buna, astfel ceilalti te vor admira pentru felul in care ai primit critica, iar tu o sa te simti mai bine pentru ca ai reactionat cugetat.
Ai reusit sa-ti pastrezi atitudinea pozitiva? Perfect! Acum insa nu te intoarce din nou la treburile tale ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Incearca sa schimbi ceva. Vezi daca exista ceva ce ai putea face ca sa devii mai buna si sa imbunatatesti relatia si comunicarea cu iubitul tau. Apoi fa acea schimbare. In final, o sa va bucurati amandoi ca ati facut un efort suplimentar.
Chiar daca, in general vorbind, interlocutorul este dur si nepoliticos, multumeste-i pentru critica. Prin atitudinea ta pozitiva arati ca stii sa accepti cu gratie criticile. Poti sa spui ceva de genul “Multumesc pentru ca mi-ai dat ocazia sa clarific acest lucru”, pastreaza-ti zambetul pe buze si ridica-te deasupra situatiei.

Citeste si:  Cuvinte sexy. Orgasm si literatura
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.