Intimitate in cuplu

Mentinerea intimitatii intr-o relatie este esentiala pentru a pastra acea relatie puternica si de lunga durata. Lipsa intimitatii intr-o relatie poate sa fie un semnal de avertizare al unei probleme serioase si nu ar trebui sa fie ignorat. Imbratisarea partenerului atunci cand a avut o zi proasta sau sarutandu-l inainte sa plece de acasa sunt lucruri frumoase, care tin si ele de intimitate si oricat ar parea ele de marunte, ajuta la intarirea legaturii emotionale dintre cupluri.
Cuplurile care sunt la inceput sunt de cele mai multe ori mai afective decat cele care sunt deja implicate intr-o relatie de ceva timp. Bucuria de a-l cunoaste pe celalalt este imensa.
Pe masura ce o relatie devina mai serioasa, intimitatea incepe sa sufere. Partenerii pot incepe sa nu isi mai acorde atentia necesara sau sa devina distrasi de presiunile vietii cotidiene.
Lipsa intimitatii poate avea ca urmare ca unul sau chiar ambii parteneri sa caute ceea ce nu au, in alta parte. De asemenea, lipsa intimitatii poate sa duca la depresie, certuri, separare, infidelitate si chiar divort.
Cuplurile, in special cele in care partenerii au vieti ocupate sau copii, isi pot neglija partenerul. Este important sa se creeze o balanta, un echilibru, si sa ii acordam partenerului nostru atentia noastra.
Expertii spun ca lipsa intimitatii poate puna capat unei relatii. Acestia recomanda ca sexul nu ar trebui sa fie ignorat in relatie.

Citeste si:  Despre ce sa vorbim la prima intalnire
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.