Imbunatatirea comunicarii cu partenerul

Imbunatatirea comunicarii cu partenerul poate produce schimbari dramatice in toate aspectele relatiei. Comunicarea dintre doua persoane, mai ales daca ele fac parte dintr-un cuplu, este foarte importanta intrucat ea poate rezolva multe probleme si poate duce la o mai buna comuniune intre acele doua persoane. Tocmai pentru ca este foarte importanta comunicarea, ne-am gandit sa va dam cateva idei pentru a va imbunatati comunicarea atat cu partenerul de viata, cat si cu cei din jur.
1. Nu te astepta ca perechea ta sa iti citeasca mintea. Prea des, iti asumi faptul ca partnerul tau ar trebui sa stie foarte bine de ce esti suparata si sa stie ceea ce tu iti doresti sa faca.
2. Nu face presupuneri. Presupunerile duc la un conflict nenecesar.
3. Permite-i oportunitatea de a-si exprima sentimentele si opiniile fara intrerupere. Este dificil pentru o persoana sa simta ca perechea nu il asculta si nu ii acorda atentie.
4. Pune in practica aptitudinile de comunicare.
5. Exprima-ti furia si resentimentele in legatura cu onestitatea partenerului fara sa il invinovatesti sau sa il acuzi de ceva. Majoritatea oamenilor prefera tacerea, care in mod clar nu imbunatateste comunicaea. Sa te simti confortabil cu exprimarea furiei te va ajuta sa te simti mai bine. Acesta este o strategie de comunicare mai eficienta decat tratamentul tacerii.
Acestea sunt principalele sfaturi pe care le puteti pune in aplicare pentru a va imbunatati comunicarea cu persoana iubita.

Citeste si:  Amoruri imaginare

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.