Hartuire sexuala

Please select a featured image for your post

Foloseste legea pentru a te proteja atunci cand cineva incearca sa te hartuiasca sexual.
In termeni legal, hartuirea sexuala inseamna avansuri sexuale nedorite sau care conduc la intimidare. In viata reala, hartuirea sexuala inseamna un comportament ofensiv , chiar pornografic care duce la asalt sexual. Li se poate intampla atat femeilor, cat si barbatilor, indiferent de orientarea lor sexuala. Cu alte cuvinte, hartuirea sexuala este o ofensa.
Din fericire, exista legi care pedepsesc acest lucru, dar inainte de asta poti sa faci cateva lucruri, cum ar fi:
– spune-i hartuitorului sa inceteze. Desi confruntarea poate sa fie dificila pentru tine, este de cele mai multe ori cel mai eficient mod de a face fata hartuirii. Ai mai mari sanse sa ai succes daca hartuirea nu a mers prea departe.
Daca discuti clar cu persoana respectiva, este bine si este un lucru foarte important, pentru ca astfel informezi hartuitorul de faptul ca acel comportament pe care el il are nu este binevenit. Este de asemenea un pas important daca te hotarasi sa apelezi la forme legale impotriva lui.
Daca hartuitorul ignora cererile tale, sau daca nu te simti confortabil discutand cu el fata in fata, scrie-i o scrisoare succinta. Asigura-te insa ca pastrezi o copie.
Este foarte important sa ai dovezi despre ceea ce ti se intampla, pentru a putea sa-l reclami.

Citeste si:  Viata in cuplu cu copii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.