fbpx

Fericirea se invata

De cele mai multe ori aveti impresia ca starea voastra afectiva, pozitiva sau negativa, este determinata de evenimentele exterioare. Astfel spus, atunci cand va certati cu iubitul vostru, sunteti nefericite, iar cand acesta se poarta frumos cu voi, deveniti fericite. Se pare ca emotiile noastre sunt conditionate exclusiv de ceea ce ni se intampla, dar nu este tocmai adevarat.
Intrebarea este: „Radem pentru ca ne simtim bine sau ne simtim bine pentru ca radem?”

Citeste si:  Ce sa ai la tine, la prima intalnire

Psihologii au constatat ca ambele variante sunt corecte, ceea ce inseamna ca avem si noi un control asupra starii noastre afective. Prin anumite actiuni putem sa ne schimbam o stare afectiva negativa si sa o inlocuim una pozitiva. Cum putem face acest lucru? Cel mai important lucru este sa ne dam seama ca acea stare negativ anu ne este de folos si ca ne face rau. Urmatorul lucru este sa ne oprim si sa nu maii facem lucrurile care alimenteaza starea negativa si sa iesim din acel cadru (de exemplu, sa iesim din camera noastra si sa ne oprim din plans). Urmatorul pas este sa facem un lucru despre care stim cu siguranta ca ne face bine sau ca ne bine dispune (ne sunam o prietena optimista, ne uitam pe anumite poze vesele, ne cumparam ceva frumos, mergem la o comedie etc.).
Facand aceste lucruri, vei constata ca atunci cand se va intampla ceva care sa iti creeze o stare afectiva negativa veti reusi sa treceti mult mai usor peste ea. In plus, vei deveni o persoana mai echilibrata, ba chiar mai optimista -ceea ce ii va face pe ceilalti sa iti caute compania.

Citeste si:  Ce ne aduce vara aceasta...
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.