El vrea, tu nu. Ce e de facut

Ai fi cea mai fericita femeie de pe glob, daca el ar uita ca mai exista si sex. Din nefericire, la capitolul asta are inca memorie buna. Te doreste in continuare. Tu pe el-nu, de la o vreme. De ce oare?
Oboseala, rutina, stresul, lipsa de timp erodeaza, cu timpul libidoul. Auzim de atata vreme aceste „scuze” …Si culmea, ne prind atat de bine cand vrem sa evitam efuziunile partenerului nostru. Numai ca, uite, specialistii in psihologia cuplului ne dau argumentele-pretexte peste cap: orice femeie stie sa isi organizeze ziua, seara si noaptea in asa fel incat sa ii ramana timp si pentru o partida torida. Or, ca sa vrea, sunt esentiale dimensiunea emotionala (dragostea, complicitatea cu partenerul) si climatul favorabil (sa fie relaxata, sa nu aiba griji presante).
Sa accepti, daca nu iti doresti?
In general, spun psihologii, nu este bine sa te supui unui act sexual nedorit. Insa este foarte bine sa te straduiesti sa gandesti pozitiv : sa te concentrezi asupra beneficiul tau direct- propria ta placere- si sa nu mai tratezi clipele de intimitate ca pe o obligatie sau un premiu acordat partenerului tau.
Sa vorbesti cu el despre asta?
Da, dar si mai productiv este sa actionati impreuna: sa fiti mai atenti unul cu celalalt, sa vad spuneti multe vorbe dulci, sa va creati mai multe momente de calm si intimitate, sa va reapropiati spiritual, pentru ca doar asa redescopera si trupurile voastre atractia reciproca. Iar daca situatia se incapataneaza sa ramana blocata, stai de vorba si cu un medic ginecolog: in functie de problemele pe care le ai, te indruma spre cel care poate rezolva problema- un sexolog, un psiholog, un specialist in terapia de cuplu…

Citeste si:  Calitati care ne atrag la un barbat

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.