Dragoste in Atena

Atena este unul dintre cele mai frumoase puncte de intersectie al ruinelor Greciei antice cu istoria, civilizatia si filosofia timpurilor stravechi.
Pentru un cuplu, Atena poate insemna orasul marilor descoperiri, atat in plan turistic, cat si in plan sentimental, unde va puteti regasi unul pe celalalt sau puteti descoperi noi puncte comune si idealuri.
In orasul lui Acropole puteti merge la plaja, puteti vizita imprejurimile, insula lui Hydra, templul lui Poseidon, puteti sta la o terasa, savurand o salata de fructe proaspete, pe muzica lui Zorba Grecul.
Un punct turistic foarte interesant este Teatrul lui Dionysos, situat la cateva minute distanta de Acropole, unde puteti „savura” spectacole de muzica, teatru, jazz sau opera.
De asemenea, zona Plaka este renumita pentru cafenelele, restaurantele si pietele cu suveniruri de unde te asigur ca nu veti pleca cu mana goala.
Nu uitati sa faceti o vizita la Muzeul Acropole pentru o adevarata lectie de istorie antica, ilustrata pe viu de unul din ghizii muzeului.
Daca vrei sa mergi la shopping impreuna cu iubitul tau, iti recomandam Strada Ermou, unde te poti delecta cu o multime de magazinase pline de haine frumoase, de vara, specifice zonei si de incaltaminte frumoasa.
Bifeaza in lista obiectivelor de vazut in Atena, Stadionul Olimpic, Arcul lui Adrian, Piata Syntagma si Parlamentul.
Daca aveti ceva economii stranse din timp, va sugeram sa va luati o camera, pentru o noapte, la ultimul etaj al celui mai luxos hotel, situat langa Parlament, numit Grande Bretagne. Acest minunat hotel, ofera o priveliste splendida a Acropolelor.
Daca nu va permiteti o camera, puteti lua pranzul sau cina in acest local atat de frumos, unde se simte amprenta Greciei Antice de la intrare, pana la cele mai rafinate mancaruri sau soiuri de vin.
La o foarte mica distanta de Teatrul lui Dionysos, se afla un templu din piatra, construit pentru Sofocle, Eschil sau Aristofan. Acolo va puteti bucura de panorama deosebita pe care v-o ofera arena unde se tineau luptele gladiatorilor.

Citeste si:  Mariaj vs concubinaj

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.