Diferenta de varsta intr-un cuplu

Cat de mult conteaza diferenta de varsta intr-o relatie? Sigur ai auzit toate ideile preconcepute conform carora partenerul tau trebuie sa fie mai mare, cel putin cu doi ani. Bine, nu cu mult mai mult, risti sa cazi altfel in extrema cealalta a situatiei si sa iti atragi alte si alte apostrofari.
Cat de mult te afecteaza sau nu, depinde numai de tine. In fond, e viata ta si tu decizi ce alegeri sa faci. Dar ce se intampla daca fata de tipul cu care ai ales sa fii te despart cativa ani buni, in minus?

Avantajele relatiei cu un tip mai mic decat tine:
-Razi, razi, razi. O relatie cu un tip mai mic decat tine este de obicei o relatie presarata cu foarte multe bunadispozitie. Bine, asta in cazul in care si tipul e ok. Dar, de obicei, la aceasta varsta, barbatii au un simt al umorului destul de bine dezvoltat.
-Ti se pare ca in viata ta au intervenit monotonia si rutina? Va reusi sa te scoata din aceasta stare. Te va atrage intr-o sumedenie de activitati amuzante, incat rutina ta se va transforma intr-un tumult de intamplari, care de care mai demne de povestit.
-Il poti forma asa cum vrei tu. Si asta este un foarte mare avantaj. Nu este nevoie decat de rabdare, diplomatie si farmec – din partea ta, si de putina cooperare – din partea lui. Desi la o varsta frageda se cred zmei, este total invers. Daca stii exact cum sa pui problema, si mai ales, cand sa alegi momentul potrivit, nu vei mai avea parte ulterior de controverse de idei, principii si altele. Ai grija insa sa nu il transformi intr-o marioneta care sa te aprobe in tot ceea ce faci si zici. Va deveni plictisitor chiar pentru tine!

Citeste si:  Da frau imaginatiei, in cuplu!

Exista insa si anumite impedimente:

-In primul rand, veti vedea diferit lucrurile in anumite privinte, iar daca amandoi aveti un temperament coleric, de aici se pot isca nenumarate certuri. Nu inseamna insa ca pentru a avea o relatie armonioasa trebuie sa iti alegi un partener cu exact aceleasi convingeri, idei si mod de gandire ca ale tale. E suficient sa existe acea scanteie. Pana la urma, pasiunea se naste si din contradictii, divergente si tachinari.
-Daca face parte din categoria „baiatul mamei” si e si mai mic decat tine, ai dat peste o combinatie nefericita. Ori va trebui sa il cresti tu, deoarece inca mai resimte lipsa ocrotirii materne, ori pur si simplu tot ceea ce vei spune tu va pali in fata vorbelor atotstiutoare ale mamei. Lasa-l sa mai creasca in acest caz, si… poate dupa aceea!
-Ai grija, la o varsta frageda, „barbatii – baieti” sunt puternic supusi atractiilor de tot felul. Si mai ales feminine. Nu ca ar fi o regula restrictiva, care sa se aplice numai celor de varsta mai mica. Chiar e general valabila, indiferent de varsta sau alte determinari. Dar am constatat ca apare si se manifesta cu predilectie la inceputul si la sfarsitul vietii lor de „masculi feroce”. Daca la 18 – 20 de ani vor sa isi dovedeasca ca pot, dupa 40 vor dori sa isi demonstreze ca inca mai pot. Deci, la orice varsta l-ai alege, gandeste-te ca s-ar putea sa intervina si acest aspect.
Relatia cu un tip mai mic decat tine poate fi minunata, asta in cazul in care tu esti stapana pe situatie si stii sa il strunesti destul de bine. Oricum, iti ofera o alta perspectiva asupra lucrurilor si chiar merita sa incerci!

Citeste si:  Dansul si marsul

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.