fbpx

Despre pilulele contraceptive si DIU

Contraceptive

Pilulele contraceptivele sunt de departe una dintre cele mai folosite metode contraceptive din lume, alaturi de prezervativ, bineinteles. Au avantaje si dezavantaje, insa multe cupluri le prefera pentru ca nu intervin in desfasurarea actului sexual, spre deosebire de prezervativ. In plus, contraceptivele sunt foarte sigure, in proportie de peste 90%, asta atunci cand sunt luate asa cum trebuie, in fiecare zi la aceasi ora, fara nici un fel de intrerupere.

Citeste si:  Sexul anal – variatiuni medicale si nu numai

Pro si contra. Unele cupluri insa, nu sunt pro pilulei anticonceptionale, atat din motive religioase cat si datorita faptului ca aceste pastile au efecte secundare asupra multor femei. Unele femei sa plang de dureri de cap trecatoare sau de-a dreptul migrene puternice, altele acuza fluctuatii de greutate sau dereglari hormonale. Pilula contraceptiva se bazeaza pe aportul de hormoni care impedica ovulatia, acesti hormoni fiind estrogenul si progesteronul. Fiecare tip de pilula contraceptiva are o concetratie hormonala diferita, pentru a se putea adapta nevoilor organismului fiecare femei.

Citeste si:  De ce inselam femeile: Pauza de publicitate, fara publicitate

Putina istorie. Se pare ca pilula contraceptiva nu este chiar o inventie moderna, ci vechii egipteni o foloseau ca si metoda contraceptiva.  Ei folseau, un fel de con facut din samburi de rodie si ceara, samburii de rodie fiind bogati in estrogen si capabili sa opreasca ovulatia, insa precizia acetor pilule rudimentare era mica. In 1960, dupa cateva decenii de cercetare asidua, a fost creeata prima pilula contraceptiva, Enovid, bazata doar pe estrogen. In urmatorii 2 ani, numai in America, milioane de femei luau deja pastile contraceptive, intrigate de faptul ca in sfarsit se puteau bucura de actul sexual fara teama de a ramane insarcinate.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.