De ce sa nu stai cu parintii daca esti casatorit sau ai o relatie stabila

Stim foarte multe cupluri in ziua de astazi, care aleg sa stea cu parintii  desi au o relatie stabila de foarte mult timp sau chiar sunt casatoriti. Suntem convinsi ca la  o prima vedere faptul ca stai cu parintii poate da anumite „avantaje”, insa pe termen lung relatia de cuplu este afectata si de cele mai multe ori cuplu ajunge sa se destrame.

De ce e important ca un cuplu sa stea separat si nu cu parintii?

Citeste si:  Iubirea trece prin stomac

Pentru foarte multe cupluri starea materiala si comoditatea sunt factorii care ii fac sa stea impreuna cu parintii. Cheltuieli mai mici, uneori o mancare facuta, curatenie, etc. Pentru cei care se gandesc ca nu se vor descurca, trebuie sa le spunem ca „provocarea” lor de a se descurca singuri cu plata facturilor, facutul treburilor casnice, etc. este un un pas spre maturizare pe care toti trebuie sa il trecem la un moment dat. Iar daca toti ceilalti se descurca, tu de ce nu ai reusi? Da, o sa trebuiasca sa muncesti, poate mult mai mult decat esti obisnuit, poate o sa ai nevoie de doua joburi dar, cu siguranta vei reusi.

Citeste si:  De ce inselam femeile: Handicapul recuperat

A fi independenti de parinti,  reprezinta o oportunitate pentru un cuplu sa traiasca ca parteneri egali. Este imposibil sa gasesti egalitate intr-o relatie daca traiesti cu parintii.

Unul dintre motive este acela ca partenerul care traieste impreuna cu parintii sai obtine un avantaj nedrept din punct de vedere emotional, social si cultural. Este acea parte a familiei care inseamna: traditiile, gandurile, filosofia, stilul de gatit, obiceiurile de cheltuiala etc. care vor tinde sa domine.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.