fbpx

De ce esueaza relatiile noastre? Partea II

Cuplu. De ce esueaza relatiile

De cele mai multe ori, incepem foarte entuziasmati o noua relatie, cu speranta ca totul va fi bine si ca, spre deosebire de relatia anterioara, nu se va sfarsi totul la fel de prost. Relatiile esueaza pentru ca facem aceleasi greseli de fiecare data si in loc sa folosim o relatie nereusita ca si reper de invatare pentru „asa nu”, aducem greselile din trecut in relatia actuala.

Fara reprosuri! Reprosurile sunt partea cea mai neplacuta a unei relatii si se pare ca sunt inevitabile. Dupa fiecare cearta iti impui ca nu o sa ii mai reprosezi niciodata nimic, dar la urmatoare disputa se ajunge din nou la aceleasi si aceleasi reprosuri. Cum scapi de ele? O data ce ati decis ca s-a incheiat cearta, trage invatamintele, uita-i subiectul si nu o mai aduce in discutie niciodata. Aducerea trecutului in discutie face partenerul sa se simta frustrat, nemultumit de propria persoana, vinovat si va incerca sa evite nu doar discutiile de genu acesta, ci si persoana care le initiaza, adica tu. In plus, faptul ca tot aduci in discutie subiecte deranjante din trecut, te pun si pe tine intr-o lumina proasta: pari intransigenta, fara capacitatea de a ierta, fara empatie, dura. Si cine ar iubi o asemenea femeie?

Citeste si:  Barbatul ideal. Un portret statistic

Fara comparatii inutile. Fostul tau iubit era chiar interesant si va intelegeati foarte bine. Asta pana cand ai inceput sa il intrebi mereu daca fosta lui prietena era mai slaba decat tine, mai buna la pat, mai frumoasa, mai inteligenta etc. Acum ai o relatie noua, pe care o poti salva de la un final tragic daca eviti sa te compari constant cu fosta iubita a partenerului si sa il intrebi care era mai buna. In aceeasi idee, nu iti compara actualul partenerul cu fostul, din nici un punct de vedere si mai ales nu ii spune niciodata asta.

Citeste si:  Cum sa recuceresti partenerul care te-a inselat

Dimplomatia este cheia succesului. Foarte multe relatii se sfarsesc prost pentru ca unul dintre parteneri, sau chiar amandoi, sunt colerici si fac din tantar armasar. Certurile incep de la nimic si se termina un urlete si tipete. Apoi, gandite la rece, motivele pentru cearta monstruoasa nu mai par atat de tragice si le puteti discuta calm, ca doi oameni maturi. Atunci de ce a fost necesara cearta de le bun inceput? In acest caz, cea mai buna solutie este dimplomatia: cand simti ca lucrurile incep sa degenereze si miroase a cearta, iesi elegant din discutie si lasa atmosfera sa se racoreasca. Abia apoi, cand simti ca partenerul nu mai este nervos si ca sunteti capabili sa discutati cele intamplate si sa va argumentati punctul de vedere logic, fara a ridica tonul, e momentul sa aveti o conversatie normala.

Fii constanta! Inceputurile relatiei sunt cele mai frumoase: va sunati si va scrieti mesaje de 20 de ori pe zi, va vedeti zilnic si nici nu va trece prin minte ca ati putea sa va certati vreodata. Chiar daca in timp lucrurile nu mai stau chiar asa, mai apar certuri sporadice sau sunt zile in care nu va vedeti, incearca sa fii constanta! Nu iti schimba comportamentul brusc. Femeile care azi sunt calde si maine sunt reci in relatia cu partenerul, au impresia ca barbatii devin mai interesati de un astfel de comportament decat de unul constant. La inceput se poate sa fie adevarat, barbatul va fi intrigat de o femeie care il respinge, dar atunci cand situatia devine un model, vor lua distanta pentru ca nu isi doresc sa sufere.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.