Cum suporta barbatii o despartire

barbatul si femeia despartire

De obicei, articolele despre despartiri se adreseaza femeilor ca si cum suferinta ar fi exclusiv apanajul lor. Studiile arata insa, contrar prejudecatilor, ca perioada post-separare este parcursa cu mai multa greutate de catre un barbat decat de catre o femeie.

Cum se intampla asta?

In primul rand, preocuparea barbatilor pentru aparente este resimtita mai acut decat de catre femei. Barbatii prefera sa-si mascheze sentimentele si sa nu arate celorlalti cat de sensibili sunt. Aparent, sunt calmi, zambitori, minimalizeaza chiar ruptura, ies cu baietii, nu se dau in laturi nici de la flirt in timp ce noi stam pe canapea si ingurgitam galetuse de inghetata, plangand pe urmarul prietenelor bune si neezitand in a ne manifesta trairea asa cum este ea.

Citeste si:  Alimente care ajuta vietii sexuale

Sub masca lor, se ascund insa anxietatea, vinovatie si, adesea, chiar depresia. Una dintre primele reactii este chiar incercarea de a-si recupera fosta partenera. Este o idee proasta si cel mai sigur mod de a initia un cerc vicios din care va fi greu de iesit. Cu cat ruptura va fi mai clara, cu motivatii explicite, cu atat vindecarea va fi mai rapida. Atunci cand lucrurile sunt tergiversate, lungite, cand deciziile sunt amanate, este mai dificila reconstructia.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.