Cum sa comunic mai bine cu partenerul meu ?

Una dintre cele mai  frecvente probleme cu care se confrunta un cuplu, este lipsa de comunicare. Sunteti printre cei care nu pot sa vorbeasca despre sentimentele loc  cu persoana iubita? Partenerul  vostru face pe dos  ori de cate ori vorbiti cu el despre ceea ce nu va place sau va afecteaza?

S-au scris multe despre cat de greu poate fi sa vorbim despre sentimente. Chiar si atunci cand suntem impreuna cu o persoana minunata,  pur si simplu se poate ca acesteia sa nu-i placa conversatiile „sensibile”.  Iata cateva „trucuri” care va pot imbunatatii relatia si comunicarea cu persoana iubita.

Citeste si:  De ce inselam femeile: Draga A.,

1. Discutati putin in fiecare zi,  nu numai atunci cand aveti probleme. Puteti sa vorbiti despre lucruri banale ca vremea de afara, o emisiune TV sau un film. Important este sa fiti conectati unul cu celalalt zilnic. Poate crezi ca stii toate detaliile vietii partenerului tau. Poate chiar simti ca este prea multa informatie, dar este o modalitate de apropiere. Chiar si crearea unei liste de cumparaturi impreuna poate fi o modalitate de a impartasi spatiu si timp.
2. Vorbiti despre experientele si problemele pe care le aveti un comun. Psihologii au constatat ca ne simtim mai aproape de ceilalti atunci cand putem vorbi despre experientele si problemele pe care le avem in comun. S-a constatat, de exemplu, ca cuplurile care intampina dificultati de relationare pot face un prim pas pentru a repara o ruptura vorbind despre copiii lor, mai ales daca pot fi incurajati sa vorbeasca despre momente placute sau incidente dragute.   Totusi, daca ceea ce spui poate incepe un conflict, puteti gasi un moment comun, in care sa intelegeti ca ambii ati incercat sa gasiti cea mai buna solutie pentru respectiva problema, chiar daca solutiile erau diferite.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.