fbpx

Cum sa ajungi sa cunosti pe cineva in 5 minute

In majoritatea cazurilor, impresia pe care ne-o formam despre cineva, dupa primele minute de interactiune, este foarte diferita de cum este persoana respectiva, in esenta ei. Motivele pentru care ne inselam, in peste 70% dintre cazuri, sunt fie pentru ca respectivul emite semnale gresite, fie pentru ca noi nu stim sa „citim”oamenii.
Descifreaza limbajul hainelor
Daca excludem tedinta nationala de a ne impopotona, pe cat este posibil, putem sa ne formam o parere despre ce gen de muzica asculta persoana vizata, cati bani investeste in vestimentatie, care este gradul de creativitate, chiar in ce domeniu lucreaza sau ce locuri frecventeaza.
Astfel, o tinuta colorata, foarte accesorizata , denota interes excesiv asupra look-ului, care nu este neaparat benefic, mai mult, risca sa evidentieze kitsch-ul si astfel, un caracter alambicat, ostentativ, ofensiv.
O tinuta cu gust, decenta, in care sa nu intervina mai mult de 3 culori, din aceeasi gama, sau complementare,,poate sugera o persoana echilibrata, cu constiinta vestimentara si moderatie.
Tinutele neadecvate, cum ar fi tocuri foarte inalte sau hainele lucioase, purtate ziua, oglindesc dorinta de afirmare, de a fi in centrul atentiei, de a atrage priviri.
Fii atenta la modul de adresare!
Cand facem cunostiinta cu cineva, obisnuim sa ne spunem numele si sa intindem mana, spre a fi stransa.
O strangere de mana hotarata nu lasa se evidentieze un caracter puternic, cum am crede, ci dimpotriva, un caracter slab, fragil, care se ascunde de cele mai mult ori in spatele tonului strident si a miscarilor hotarate.
Un caracter puternic iti va strange mana incet, cu grija, isi va spune numele, fara subtext, si va avea un comportament pasiv, pentru a nu face gafe.
Observa directia discutiei
Pentru o prima impresie este foarte importanta aria subiectelor de discutat. Un ins care povesteste la nesfarsit despre trecutul lui are un caracter egocentric, ii place sa se auda vorbind si se gaseste pe sine mai interesant decat oricine altcineva din jur.
Prima impresie, sociabil? O persoana care vorbeste mult nu este neaparat comunicativa.
Comunicarea implica interactiune partilor nu monoloage.

Citeste si:  El nu intelege ce-i spui
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.