Craciun de vis pe plaiuri exotice

Petrece acest Craciun intr-un loc cat mai indepartat de casa, de probleme zilnice, de rutina si de factorii de stres care va pot perturba linistea si armonia din cuplu.
Martinica este una dintre cele mai frumoase insule franceze ale Caraibelor, unde regasesti un peisaj magnific, plin de paduri tropicale si nisipuri aurii.
Cea ce este fascinant la aceasta insula este faptul ca in partea de nord va puteti bucura privirile cu plajele cu nisip negru, impresionant de frumoase, iar in partea de sud va puteti minuna de plajele acoperite de nisipuri aurii si golfuri linistite.
Apa de un turcoaz ametitor, nisipul fin si fierbinte, adierea vantului si mangaierea soarelui printre frunzele unui palmier, este tot ce va puteti dori pentru o mini-vacanta, acum, in preajma sarbatorilor.
Daca sunteti un cuplu modern si vreti sa renuntati la traditii, acest loc este exact ceea ce cautati.
Pentru amatorii de senzatii tari si activitati sportive distractive, va recomandam scuba diving sau snorkelingul.
Scufundarile iti ofera avantajul descoperirii unei lumi acvatice minunate, colorata de corali, bureti si bancuri de pesti mici, caraibieni. Pentru scubadiving trebuie sa ai la tine un certificat medical care sa ateste faptul ca starea ta de sanatate iti permite sa faci acest lucru fara nici o problema.
Cel mai frumos oras al insulei, St.Pierre a fost considerat “Parisul din Indiile de Vest” pana sa erupa vulcanul Montagne Pelee. Unele cladiri au fost reconstruite, in special cele cu incarcatura istorica, dar care se aflau pe malul apei. Puteti vizita epavele navelor care se aflau in port in ziua cand a erupt vulcanul sau va puteti bucura de o plimbare cu submarinul pentru a vedea prin ferestrele lui multimea de pesti multicolori care innoata printre epave.
Martinica mai este numita si “Insula florilor” datorita vegetatiei formate din diferite specii de flori: hibiscus, poinsettia, cocotieri, palmieri si mango.
Nu aveti voie sa plecati de pe insula fara a degusta faimosul rom – distileria StJames de la Sainte-Marie.
Daca sunteti mai curiosi din fire si vreti sa degustati din specialitatile nationale, trebuie sa incercati scoicile de mare, tocanele de scoici si „Ti punch”, o bautura din rom, zeama de lamaie, biter si siropuri.

Citeste si:  Puncte fierbinti pe corpul unui barbat III

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.