Cine cedeaza primul

V-ati certat de mama focului toata ziua, amandoi sunteti suparati si bosumflati si cu toate astea, nimeni nu da nici un semn de impacare. Nici unul nu lasa de la el, nimeni nu face nici un pas. Cine cedeaza primul? Un vechi proverb spune : “ Desteptul cedeaza primul!”, dar parca nici unul din voi nu va amintiti sau nu vreti sa aplicati aceste vorbe intelepte din popor.
A fi persoana mai inteleapta si mai coapta la minte poate avea si avantaje si dezavantaje. Totusi sunteti un cuplu si trebuie sa gasiti impreuna o rezolvare a problemelor voastre.
Nu este usor sa cedezi in astfel de situatii, sa te pui pe tine pe locul doi si sa-ti ceri numai tu iertare in conditiile in care amandoi sunteti vinovati, insa trebuie sa va hotarati ce faceti mai departe: daca va certati sau va iertati.
Ce te faci cand mai sunt si orgolii la mijloc, si nu puteti sa treceti nici unul peste ele, in favoarea celuilalt? Fii tu cea desteapta si matura in situatii de genul acesta si porneste o discutie calma si constructiva cu partenerul tau. Da-i de inteles ca tu ai lasat de la tine si ca esti suficient de matura si intelegatoare sa lasi copilariile deoparte.
Daca esti in stare sa controlezi aceste impulsuri, amana-le pe mai tarziu sau cauta sa te eliberezi de tensiune intr-o alta forma. Decat sa dai un raspuns agresiv si sa dai curs rautatilor, mai bine lasa de la tine pe moment si descarca-te de energia negativa, alergand 5-10 minute prin parc, in aer liber.
Cand cineva lasa de la el mereu, in orice situatie, e la inceput, binevoitor. Motivatia este, probabil, a se face placut si acceptat de cei din jur. Insa, daca il obisnuiesti asa si vei ceda mereu numai tu, vei ajunge intr-un punct mort in care nu vei putea sa te simti decat frustrata si dezamagita.
Daca ai noroc si cel care isi cere primul scuzele si incearca sa remedieze situatia este el, atunci lucrurile se simplifica si chiar nu ai mai avea motive sa nu-l ierti sau cel putin sa nu-i acorzi o sansa, mai ales daca promite ca se schimba.
Intr-o confruntare aprinsa, daca lasi de la tine si nu cedezi din prima, ai toate sansele sa-ti blochezi partenerul. Aici actioneaza elementul surpriza, pentru ca nu se astepta la o asemenea miscare. Acesta este si motivul pentru care se spune ca zambetul dezarmeaza o situatie conflictuala. Daca intr-o astfetl de situatie in mimica partenerului apare zambetul in loc de reactia asteptata, aceasta face sa se produca nu riposta, ci confuzie, deci un blocaj menit sa dezamorseze atmosfera este binevenit.

Citeste si:  Casatoria din dragoste vs casatoria din interes

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.