Actul sexual nu este un serviciu prestat

Din pacate, sunt inca numeroase cuplurile in care lucrurile se petrec la fel ca acum 100 de ani: sotia este „seful de santier” , in seama ei stau toata casa si copiii. Sotul se complace, mai ales ca, de regula, el este „cel mai ocupat cu serviciul” si/ sau „cel care castiga mai multi bani”. Deci trebuie menajat. Cand vine seara, este randul sotiei sa „se menajeze”: „Am chef-spun da. Nu am-spun nu. Actul sexual nu este un serviciu prestat.”
Ce spune psihologul: problema cuplurilor aflate in aceasta situatie este una relationala, nu sexuala. Sotia simte ca nu este iubita asa cum merita si isi manifesta nemultumirea intr-un mod de neinteles pentru jumatatea ei. Ea isi spune:”Daca ar fi mai atent cu mine, as face dragoste cu el.” El gandeste:”Viata mea sexuala lasa de dorit”. Un specialist in terapia de cupluri le-ar pune imediat intrebarea:”Aveti de gand sa va reglati conturile sau sa depasiti impasul in care va aflati?”
Ce te sfatuim noi: daca te recunosti in situatia descrisa mai sus, preia initiativa! Fii sigura ca nu se va intampla nimic grav, daca intr-o zi mai „uiti” de gospodarie si planuiesti o „iesire in lume” cu sotul tau. La un film, restaurant,in parc. Arunca-i manusa: urmatoarea „evadare” o va planui el. Intorsi acasa mult mai relaxati, veti avea, atat tu, cat si el, chef de viata…Iar reabilitarea relatiei sexuale, se va resimti pozitiv in familie.

Citeste si:  Orgoliul masculin
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.