Vreau sa ne despartim. M-am indragostit de altcineva. Zdrang!

Stiti cum facem noi, redactorii rubricilor de “dragoste si sex”. Identificam probleme, uneori chiar din proprie experienta, alteori tragand cu ochiul in curtile cuplurilor vecine, si incercam sa extragem esenta tare a intelepciunii. Sa definim niste tipare de comportament si modalitatile adecvate de reactie. De pilda, este internetul plin de materiale care-ti spun care sunt cele 7, 10, 24, 534 semne care-ti dau de gandit asupra viitorului relatiei tale. Ca tu sa fii pregatita, sa fii vigilenta, ca nimic sa nu te ia prin surprindere si sa poti contracara, anula posibilele probleme. Daca faceti sex rar, daca nu te asculta, daca nu te intreaba, daca petrece prea mult timp cu prietenii si prea putin cu tine, daca ai senzatia ca nu construiti nimic impreuna si ca pe biletul relatiei voastre destinatia e ilizibila. Genul acesta de lucruri. Informeaza-te, actioneaza. Cam astea sunt devizele timpurilor noastre.

Totusi. Se-ntampla sa nu ai statutul unei legume, sa ai toate simturile acasa, plus bunul simt, sa stii “toate lectiile”, sa veghezi cu ochii si urechile ciulite si tot sa apara “accidente” fatale. Lovituri din senin. Sa ai senzatia ca relatia e bine asezata in matca, sa bifezi toate casutele (sex – foarte bine, comunicare –excelenta, atentie – mai mult decat satisfacator, initiative luate de el – nivel optim etc) si tot sa te loveasca intr-o zi “Vreau sa ne despartim. M-am indragostit de altcineva”.

Citeste si:  Fantezii "violente"

Tablitele cu legi, pomelnicele de sfaturi, tabelele cu calificative – toate s-au facut tandari. Nu stii unde te incepi si unde te termini. Ghemul din tine e desirat tot si nicio forta nu ordoneaza firul. Tot ce credeai ca esti s-a transformat intr-un lucru diform, fara miez, fara un sambure tare in jurul caruia sa incepi sa construiesti. Cum s-a intamplat? Cum tocmai tie? Cum desi ai privit atent la tine si la el? E posibil sa te fi inselat chiar in toate? Unde ai gresit? Cand? Cand s-a cascat falia atat de rau? Cum de n-ai vazut fisurile?

Citeste si:  S.O.S - libidou scazut

Intrebarile se rotesc cu viteza si miscarea browniana a stolurilor de ciori la sfarsit la noiembrie. Crezi ca apuci un raspuns de coada, dar peste cinci minute iti dai seama ca era numai fantoma lui si locul gol in care ar fi trebuit sa fie, asa cum bolnavul inca simte piciorul amputat. Unde ai fost? Cat de absenta ai putut fi?

Uneori, pleci fara sa pui o intrebare. Iti tii invelisul adunat in copci, chiar daca in tine miscarea seismica a prabusit tot, iar numarul pagubelor e inca necunoscut. Iar supliciul e unul solitar, intre noii pereti pe care i-ai ales. Alteori, pui intrebari. De ce? Cum? Cand? Eu unde eram?

Si el raspunde: “S-a intamplat. Pur si simplu.”, eventual adauga si infamul si cliseicul “nu esti tu de vina, eu sunt”. Pentru ca e baiat bine crescut si le ia pe toate asupra lui.

Citeste si:  Casatorie in aer

Nu intelegi. Nu pricepi. Frazele astea iti ricoseaza din piele si nu patrund niciunde. Le refuzi, le impingi. Nu se poate. De unde a aparut chestia asta monstruoasa si irationala? Cum adica “pur si simplu”? Cum poate fi ceva atat de toxic simplu?

Hei. Adu-ti aminte. Si cand v-ati cunoscut, n-a fost nimic rational acolo. Forta aceea care v-a impins unul catre altul. Si care a stat adormita o vreme, iar acum, iata l-a miscat in sens contrar. S-a intamplat sa fie el cel impins. Puteai sa fii tu. Sigur, exista oameni care rezista tentatiilor, care-si blocheaza senzorii si pe care cu greu ii mai urnesti din locul in care au inceput sa construiasca. Si exista oameni pe care ii duce departe cea mai subtila adiere de vant. Nu trebuie mult. O gamba frumoasa. O glezna in miscare. Un parfum ratacit intr-o suvita de par. Toxicomanul poate recadea oricand in viciu.

Dragostea e o cladire desenata in aer.


5 Comentarii
  1. E usor sa scrii despre asa ceva .. dar este mult mai greu cand constati ca tu esti persoana in cauza, cel/cea care traieste pe propia piele un asa declin .. si cum nimic in lumea asta nu i corect,da, se intampla si astfel de lucruri!Insa mie personal, cu toate ca nu am trecut prin asta , imi este foarte greu sa inteleg cum o persoana.. asa,peste noapte, poate sterge cu buretele o dragoste de cativa ani pentru o \”gamba frumoasa,o glezna in miscare\” .. viata poate fi foarte cruda cu sufletele pe care le pastoreste!Sper sa nu treceti prin astfel de lucruri!:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.