Tot ce trebuie sa stii despre prezervativul feminin

In Romania, putini au auzit de el si inca si mai putin il folosesc desi ramane unul dintre cele mai sigure si mai comode metode contraceptive. Marele avantaj il reprezinta faptul ca elimina dependenta de partener in ceea ce priveste protectia.

Ce este?

Prezervativul feminin (zis si ”femidom”) este adaptat morfologiei vaginului si protejeaza atat impotriva bolilor cu transmisie sexuala, cat si impotriva sarcinilor nedorite. Este realizat dintr-o pelicula fina de poliuretan sau de nitril (destinat alergicilor la latex), prevazuta la fiecare capat cu un inel. Inelul interior serveste la insertia si mentinerea prezervativului. Inelul exterior, mai mare, acopera organele genitale externe. Este lubrifiat si mai subtire decat prezervativul masculin. De asemenea, la fel ca acesta, este de unica folosinta.

Citeste si:  Fugi de cine iubeste si spune!

Eficacitatea prezervativului feminin

Este singura metoda contraceptiva feminina care protejeaza si impotriva bolilor cu transmitere sexuala, fie ca vorbim despre herpes, hepatita B, SIDA etc. Poate si pus in vagin si cu cateva ore inaintea raportului, iar in cazul unei utilizari sistematice si corecte, eficacitatea ii urca pana la 99, 2 la suta.

Citeste si:  Spune-i ca il iubesti

Avantaje fata de prezervativul masculin
Este mai solid, deci este mai putin predispus la rupturi.

Poate fi pus inainte de contactul sexual, deci, nu este necesar sa va intrerupeti preludiul pentru « chestiunile tehnice ».

Prelungeste intimitatea, nefiind nevoie sa fie indepartat imediat dupa ejaculare.

Este mai mare decat prezervativul masculin, asa ca penisul se va simti mult mai in « largul lui ».

Citeste si:  Nu va spalati rufele in familie

Este mai fin, senzatia tactila fiind mai placuta.

Nu provoaca alergii.

Inelul exterior, prin frecare de clitoris, permite un orgasm mai rapid.

Dezavantaje fata de prezervativul masculin

Utilizarea este putin mai complicata. E nevoie de putina experienta. In medie, la inceput, e nevoie de trei sau patru incercari pana cand este introdus corect. Asadar, este recomandabil sa te antrenezi singura inainte de prima utilizare.

Se vede din exterior, in zona labiilor, ceea ce nu-i tocmai estetic.

3 Comentarii
  1. AN CITIT DESPRE EL,SI CHIAR AM VRUT SA-L CUMPAR. DIN PACATE D-NELE FARMACISTE NUAU STIUT SA IMI SPUNA CAT COSTA(AM CITIT CA SUNT CAM SCUMPE) DAR NICI MACAR NU AU AUZIT DE ELE IN CONDITIILE IN CARE LOCUIESC IN BUCURESTI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.