fbpx

Sunt fanteziile periculoase?

Traim intr-o epoca in care fantezia, creativitatea sunt puse la mare pret. Persoanele fara imaginatie sunt vazute ca un fel de mancare, sleit, fara sare si fara condimente, ca o dieta cand toata lumea se duce la ospat. Avanturile, deschiderea la nou sunt promovate de toata lumea, de la publicitari si reviste glossy la psihologi cu pretentii de oameni de stiinta. Si, pentru ca nu vreau eu sa fiu cea care va strica toata distractia, spun si eu ca, da, este bine, este ok, sa ai fantezie multa, fantezie neingradita, aiuritoare, sa-ti imaginezi scene si personaje, povesti si scenarii.

In special, fanteziile erotice sunt la mare cautare. De multe ori, suntem sfatuite sa recurgem la ele ca la o modalitate de a “incinge”atmosfera, de a face aerul sa atinga temperaturi mai inalte decat o face deja din cauze naturale. Relatia s-a instalat pe un drum rutinat, caruia ii stiti deja pe dinafara fiecare curba si fiecare hop? Recurgeti atunci la imaginatie, marturisiti-va unul altuia ce va “coace” creierul atunci cand ii dati voie s-o faca. Ni se spune sa renuntam la prejudecati ca la pantofii cu bot ascutit de acum cativa ani, ca la un accesoriu demodat, care nu mai este de actualitate. Nu mai exista tabu-uri, nu mai exista subiecte interzise, avem liber la bucurii depline.

Citeste si:  Innebuneste-l! Cateva idei pentru femei

In sprijinul fanteziilor vine o intreaga industrie. Toate gadgeturile din sex-shopuri ne servesc drept adjuvanti in punerea lor in practica. Publicatii, filme, reclame, orice inseamna imagine incearca sa promoveze o idee a libertatii totale. Sigur atat timp cat ne mentinem in limitele legalitatii.

Plictiseala este poate boala cea mai grava a noului secol. Saturatia si consumismul ne imping catre cautarea acelui altceva care sa ne faca inima sa bata mai repede, sa pompeze sangele cu mai mare putere, sa irige zone pe care incercam sa le descoperim, de a caror existenta nu stiam, dar de care toata lumea ne spune ca exista. Trebuie sa “exploatam” mereu, “sa ne gasim pe noi insine” si teama cea mai mare este ca acel “noi insine” ar putea fi un fapt banal, care nu ar soca si nu ar uimi pe nimeni.

Cu totii avem fantezii. Ele se nasc din orice. Dintr-o jumatate de ora petrecuta in toropeala, in intimitatea caminului nostru, dintr-un trup frumos, stralucitor pe care l-am vazut dansand intr-un club, din sentimentul acela de exaltare care ne cuprinde cand mergem la un concert si devenim doar un membru al unui organism ciudat, haotic, dar bizar in conformismul lui. Ce se intampla insa atunci cand fanteziile devin realitate? Cand ne luam inima in dinti si decidem sa vorbim despre ele, sa le organizam, sa le traim?

Citeste si:  Extensiile pentru par - aplicare si ingrijire

Am putea avea surpriza neplacuta constatam ca noi, personalitatile si caracterele noastre nu suntem la inaltimea fantasmelor pe care le plasmuim. Am putea avea surpriza sa ne vedem relatia destramandu-se tocmai cand ne asteptam ca “micul nostru secret mai mult sau mai putin murdar” s-o sudeze. S-ar putea sa nu ne placa ce vedem. S-ar putea sa fim atat de socati incat sa nu mai putem suporta oglinda pe care celalalt ne-o pune zilnic in fata.
Am citit undeva despre o femeie care visase mereu sa faca sex cu doi barbati in acelasi timp. Nimic neobisnuit, ar putea zice unii. I l-a marturisit partenerului ei, iar acesta a gasit fantezia ca fiind extrem de excitanta. Ea si iubitul ei s-au hotarat sa traiasca acest vis. Au mai invitat pe altcineva intre ei. Apoi a urmat epoca cenusie a suspiciunilor, tensiunile, furtunile izbucnite dintr-un calm aparent. Cuplul n-a rezistat. A clacat pur si simplu.

Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul unui menage a trois compus din doua femei si un barbat. De data aceasta, era dorinta lui. Un vis, de altfel, pe care-l impartasesc multi barbati. Ea isi imagina despre sine ca este “putin” bisexuala si ca o astfel de experienta nu poate avea decat efecte benefice. S-au inselat. Au pariat pe o carte mult prea riscanta si au pierdut. Au parasit masa de joc faliti, fiecare pe drumul lui.

Citeste si:  Ce priviti, prima oara, la un barbat?

Uneori tendinta poate cuprinde un grup intreg. Asa s-a intamplat cu patru cupluri care au plecat intr-o excursie la Amsterdam. Pentru multi, pitorescul oras este simbolul libertatii: marijuana condimentata cu mult sex. Sex in vazul lumii, fara perdele, direct in vitrina. Cei opt au mers intr-un club de swingers. Cand au plecat de acolo, dupa ce aburii alcoolului si ai tigarilor s-au risipit, au fost nevoiti sa se uite unii in ochii celorlalti. Visul nu le mai acoperea ochii. Stanjeneala s-a instalat intre ei, tacerile lungi si insuportabile.

Fanteziile devenite realitate pot incinge aerul atat de mult incat pot aparea arsuri. Pentru ca pielea noastra este poate prea delicata, epiderma noastra prea sensibila si nu poate suporta razele nocive ale realitatii, oricat de stralucitoare, oricat de ”glamorous” ar parea vazute de la departare, vazute de pe malul celalalt al perceptiei. Poate ca este mai bine ca unele lucruri sa ramana neinfaptuite, doar schitate, biete fantome emise de mintile noastre. Pentru ca, daca le dam cuvantul, risca sa devina un cadavru urat mirositor pe care nu-l putem ascunde mereu in dulap. Poate ca nu avem pregatirea, educatia si “tabaceala” necesare.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.