Relatii pe internet

Please select a featured image for your post

Nu putem sa nu recunoastem ca relatiile virtuale sunt tot mai frecvente in ultimii ani. Nu mai este ceva neobisnuit sa chatuiesti netingherit cu persoane pe care nu le-ai vazut in viata ta, sa-ti scrii viata intima pe forumuri, iar pentru copiii nostri nu va mai fi o surpriza sa afle ca mami si tati s-au cunoscut pe internet. De ce alegem relatiile virtuale in favoarea celor fata in fata? Motivele sunt nenumarate iar explicatiile date de cei care practica acest tip de relatii sunt dintre cele mai variate. „Imi e mult mai usor sa comunic deschis cu un om pe care nu il cunosc. Nu ma intereseaza ce crede despre mine, nu ma intereseaza cine e, pur si simplu povestim si ne simtit bine” spune Irina, intrebata fiind de ce prefera sa relatiile pe internet. Timiditatea este deci unul dintre motivele pentru care ne este mult mai usor sa vorbim pe internet. Nu ne vede nimeni fata in fata, nu stie nimeni ca suntem grasi sau slabi, ca poza din avatar este sau nu a noastra. Pe internet poti fi cine vrei, sau poti fi tu insuti. Cei cu care vorbesti nu vor stii despre tine mai multe decat lasi tu sa se vada.
Citeste si:  Barbatii de care sa te feresti
Iluzia iubitului virtual este valabila atat in ceea ce te priveste: poti deveni dintr-o data femeia senzuala, amanta ideala, iubita perfecta din spatele monitorului intr-o singura secunda. Iar iubitul tau virtual, este in ochii tai imaginea pe care si-o creeaza: un barbat cu o cariera stralucita, un Don Juan cuceritor, un romantic. Este ceea ce vrei tu sa fie si chiar daca nu ar fi adevarat, cui ii pasa?
Refugiul pe care il ofera internetul si relatiile virtuale este foarte important pentru cei care duc o viata de zi cu zi frustranta si care gasesc pe internet alinarea necesara. Nu este vorba doar despre persoanele solitare, care nu au in viata reala o familie, un grup de prieteni sau o retea de suport, ci si despre cei care se confrunta cu o problema dificila si simt ca nu gasesc alinare si intelegere la cei din jur. Acestia apeleaza la forumurile de nisa, pe diverse subiecte, forumuri care trateaza exact ceea ce ii doare, in care sunt ascultati si primiti cu bratele deschise.
Citeste si:  Chlamydia, o maladie sexuala periculoasa
Toate acestea, duc la o dependenta extraordinara – petreceti tot timpul liber in fata calculatorului, rupeti incet relatiile cu cei din jur pentru a petrece cat mai mult timp in lumea virtuala si mai grav, va creati o identitate pe care cu timpul puteti sa incepeti sa vi-o insusiti. Multi dintre cei care petrec foarte mult timp in lumea virtuala si sunt angrenati intr-o multime de relatii online, prezinta tulburari de personalitate o data cu trecerea timpului.
Citeste si:  Despre dictatura intr-ale sexului (si tare, si slab)
Relatiile pe internet rup de multe ori monotonia de la locul de munca, monotonia unei vieti de cuplu plictisitoare. Faptul ca iti petreci noptile vorbind cu persoane misterioase, ca iti inchipui ca arata sau se poarta intr-un anumit fel, creeaza o mica aventura in viata fiecaruia. Cu toate acestea, trebuie gasit echilibrul intre viata reala si cea virtuala si mai ales facuta o diferenta intre ce se poate materializa si ce trebuie sa ramana dincolo de monitor. Incercati pe cat posibil sa evitati dezamagirea cauzata de intalnirea „face to face” cu un pustiulica de 15 ani care era marele cuceritor de pe messenger.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.