fbpx

Problemele financiare nu trebuie sa va afecteze iubirea

Cunoasteti probabil senzatia aceea de electricitate in jur, in sensul peiorativ si nu pasional al cuvantului, cand in aer pluteste o stare de tensiune si, cum il vedeti pe partener, parca nu stiti cum sa gasiti un motiv sa rabufniti si sa-l provocati la o cearta in toata regula? Aceste tornade in cadrul cuplului sunt foarte des generate de probleme financiare. Fie ca ele sunt la o scara mai redusa ca valoare dar mai importanta obiectiv vorbind, de genul „astazi n-avem bani de paine ” sau la o scara mai ridicata : ” adica nu mai avem bani sa ma duci la Paris week-end-ul viitor, asa cum mi-ai promis ?! „, nervii sunt la fel de incordati; educatia primita cand eram copii in ceea ce priveste politetea in public face ca singura persoana asupra careia ni se pare ca n-ar fi o atat de mare mitocanie sa rabufnim sa fie…partenerul de viata.
Printre situatiile care va pot aduce in pozitia de „lefteri” sunt urmatoarele:
– cheltuielile imprevizibile;
– proasta organizare a veniturilor familiale;
– cererile neasteptate din partea membrilor familiei;
– reducerile de preturi la diferite produse;
– lungile perioade in care nu aveti de lucru.
Urmarile acestora se resimt zi de zi in viata de cuplu, mai ales din cauza presiunii generate de neputinta de a avea tot ceea ce isi doreste fiecare. In jurul acestei teme apar discutii tensionate, iar orice cumparatura facuta de unul dintre voi poate parea in ochii celuilalt un pericol sau un capriciu, o risipa inutila. Astfel iau nastere reprosurile si ajungi sa critici si cea mai mica cheltuiala, lipsita de importanta.
Atunci cand esti in aceasta situatie aminteste-ti ca certurile nu duc nicaieri, de multe ori, ele servesc „doar” pentru a scoate la iveala diverse lucruri petrecute in trecut, care nu au nici o legatura cu situatia financiara, dar care se spun de obicei la nervi.
Amintiti-va ca sunteti in aceeasi barca
– Imparte impreuna cu sotul tau veniturile familiale, astfel incat sa acoperiti cheltuielile de baza;
– Stabiliti amandoi din timp cheltuielile fixe si pastrati o mica suma si pentru cele care pot aparea pe parcurs;
– Decideti impreuna ceea ce este neaparat nevoie sa cumparati si ce nu, pentru a nu avea surprize noi din partea celuilalt ca a aruncat banii pe cheltuieli inutile;
– Nu te panica atunci cand vezi ca ai putini bani, ci incearca sa cheltuiesti atat cat iti permiti;
– Profita alaturi de partenerul tau de timpul liber, chiar daca nu dispuneti de multi bani. Puteti face plimbari in aer liber, prin parcuri sau sa vizitati expozitii, va puteti intalni cu prietenii sau cu rudele la voi sau la ei acasa.
Toate acestea va vor relaxa si vor reduce din starea de tensiune cauzata de neajunsurile materiale, care sunt temporare, spre deosebire de ceea ce este intre voi doi si care ar putea dura o viata daca veti sti sa treceti impreuna peste perioadele nefaste.

Citeste si:  Cum tratam gelozia
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.