Pro sau contra – relatie la locul de munca

Please select a featured image for your post

E adevarat ca tot mai multe povesti de dragoste se leaga la locul de munca si asta nu de azi de ieri, ci de foarte mult timp. Cati dintre parintii nostril nu s-au cunoscut lucrand la aceeasi fabrica, in acelasi birou, pe aceeasi sectie? Diferenta o fac insa vremurile in care traim: in timp ce in unele companii, in general cele mici si cu caracter familial tolereaza astfel de relatii la locul de munca, companiile mari sau multinationale, au reguli foarte stricte referitoare la relatiile la locul de munca. De ce da, de ce nu? Cand da si cand nu? Pro � chiar daca ne iubim, putem lucra impreuna. Relatiile la locul de munca sunt ideale in primul rand pentru cei care sunt singuri si lucreaza foarte mult, zi de zi. In conditiile in care ai un program foarte solicitant, lucrezi din zori si pana in noapte, e destul de greu sa iti gasesti pe cineva cu care sa legi o relatie, iar daca ai deja o relatie, devine dificil sa o intretii. Asta nu inseamna ca trebuie sa alegi intre cariera si dragoste, ci le poti combina. Maria, 35 de ani, jurist, are de 2 ani o legatura cu un coleg de department, insa asta nu le-a afectat niciodata munca. „Nu discutam niciodata la birou mai mult decat ceea ce e strict legat de munca noastra. Nu ne sarutam si nu ne atingem niciodata dupa ce intram pe usa biroului. Ne petrecem insa pauza de pranz impreuna si este de ajuns pentru a ne simti aproape in timpul programului de lucru”.
Citeste si:  Sexul de dimineata
Un alt argument pro, adus de cei care au trecut prin aceasta situatie, este faptul ca lucrezi mult mai cu spor atunci cand atmosfera este mai degajata la locul de munca si ce o poate face mai degajata decat prezenta persoanei iubite? In plus, comunicarea si intelegerea sunt la un nivel mai ridicat pentru ca nu mai trebuiesc date explicatii referitoare la orele petrecute peste program sau colegul de la IT, care e mult prea prietenos. Faptul ca cei doi impartasesc un mediu comun, au colegi si prieteni comuni, sarcini sau atributii, ii face sa faca o echipa mult mai buna, atat in viata profesionala cat si in cea intima.
Contra � biroul e birou, dragostea e dragoste. Cei care se opun idilelor la birou, au un punct de vedere foarte convingator: ajungi sa te concentrezi mai mult asupra iubitului decat asupra muncii pe care trebuie sa o depui. Chiar daca la inceput foarte multe cupluri pretind ca pot fi impreuna fara ca asta sa le afecteze performanta la locul de munca, nu e mereu asa. Un sarut furat, o privire cu subinteles, o atingere „inocenta”, toate va distrag de la munca si mai mult, va pot pune colegii intr-o situatie neplacuta, fiind prinsi la mijloc intre tensiunile voastre sexuale.
Citeste si:  Dragostea trece peste orice. Si peste impotenta?
Cu atat mai mult, daca ai o aventura cu un superior, trebuie sa fii constienta ca in cazul in care se termina prost, poti ramane nu numai fara partener ci si fara un loc de munca sau fara o promovare. De aceea, o regula de baza ar fi, daca va hotarati sa iesiti cu colegi e birou, sa fie de la departamente diferite, astfel incat sa nu interactionati zi de zi. Unele companii insa, au stipulata in contractul de angajaze o clauza prin care idilele la locul de munca sunt total interzise, consecinta fiind concedierea unuia sau a ambilor parteneri. Intrebare este deci: merita sa pierzi jobul pentru o aventura? Daca e mai mult decat o aventura si lucrurile devin serioase, se va ajunge oricum la situatia in care unul dintre voi va trebui sa isi dea demisia. Din acest motiv si nu numai, ar trebui sa cantariti foarte bine argumentele pro si contra inainte de a va aventura intr-o relatie la locul de munca.

Citeste si:  10 lucruri pe care barbatii le urasc in pat
3 Comentarii
  1. Mda, cred ca in ambele cazuri depinde foarte mult de personalitatea celor implicati. Cunosc cazuri de oameni care lucreaza in acelasi birou de ani de zile, dar se comporta ca 2 profesionisti, dar si cazuri cand unul a trebuit sa plece, deoarece munca avea de suferit.Cred ca fiecare trebuie sa se analizeze in ce categorie se incadreaza si ce e mai bine sa faca. Dar ca sa impui asta prin contract mi se pare cam fortat.

  2. Eu sunt contra relatiilor la locurilor de munca nu cred ca acesta relatie va dura macarla locul de munca sa ai putina libertate nu cred ca e placut ca partenerul sa fie non stop langa tine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.