Penisul – prin ochii nostri si ai lor

Cei care imi spameaza adresa de mail cu siguranta nu stiu sau nu-i intereseaza ca sunt femeie. Asta mi-am zis cand am vazut primul mail care avea drept subiect „enlarge your penis”. Apoi, am stat si m-am gandit ca poate stiu, dar ca se gandesc ca totusi vor avea succes pentru ca am un astfel de „slab dotat” in preajma mea, pentru ca, in cele din urma, sa ma intreb: pentru cine conteaza mai mult marimea, pentru noi sau pentru ei?

Se pare ca industria sexului a inteles ce teren trebuie exploatat: una dintre cele mai arzatoare dorinte este posesia unui penis XL, asta daca vrem sa ne mentinem in granitele umanului.

Penisul este un tovaras cu un statut special in viata unui barbat. De la curiozitatea copilariei, la nelinistile adolescentei, cand sunt foarte frecvente intrecerile, teama de a se expune goi in fata colegilor in vestiare, fricile maturitatii si resemnarea trista a senectutii. Barbatii, trebuie s-o recunoastem, au o relatie speciala cu acest „accesoriu”, vorbesc cu el, ii pun uneori si nume, sunt mereu preocupati de bunul lui aspect si de buna lui functionare. Este fascinant amestecul de vulnerabilitate, de fragilitate si agresivitate pe care acest organ il degaja. Un organ caruia uneori ii lipseste obedienta, care pare nesupus, ascultand doar de propriile-i impulsuri si dorinte. Probabil va sunt cunoscute acele episoade amuzante pentru cei din jur cand un barbat, orice ar face, nu-si poate controla erectia. Probabil sunt unele dintre putinele situatii in care isi urasc penisul. Sa ne mai referim la grija speciala pe care o acorda lui si numai lui in timpul bailor? Atentia acordata penisului nu le-ar trece niciodata prin cap s-o transfere asupra buzelor, sau bratelor, sau urechilor. Este un fapt: barbatii au cu glandul lor o relatie speciala, aproape materna, greu de inteles pentru noi, femeile. Cand acesta ajunge sa poarte si un nume de alint, nu este vorba de altceva decat o valoare narcisista conferita unui detaliu anatomic.

Citeste si:  Un pahar de...vorba cu partenerul tau

Marimea este una dintre obsesiile inconstientului masculin. Penisul este mai mult decat un simplu organ, este un simbol, o chintesenta a masculinitatii si virilitatii. Si, cum sexul este astazi discutat si in termeni de performanta, pare natural sa-ti doresti un mecanism infailibil, „productiv” si capabil sa functioneze ore si ore intregi. Caci un alt mit este acela al amantului neobosit, infatigabil, al soldatului gata sa inalte arma si drapelul la orice ora din zi si din noapte. Actorii de filme porno intretin si ei acest mit. Multi barbati recunosc, cu jumatate de glas, ca s-ar simti mai siguri pe ei daca ar fi mandrii posesori ai unui accesoriu ca cel al lui Rocco Siffredi.

Citeste si:  Sexul intinereste

Din pacate, sexualitatea contemporana este mult prea centrata pe erectie. Ai provocat o „inaltare” cuiva? Esti dezirabila, esti atragatoare, ai trecut proba. Penisul tau sta drept si mandru? Bravo, esti un barbat potent. Mai este nevoie sa explicam faptul ca problemele de erectie nu au nicio legatura cu lungimea si diametrul respectivului organ? Desi nu are nicio baza stiintifica, acest mit continua sa bantuie mentalul masculin. Cei ajunsi la doctor, intreaba mereu daca cumva penisul lor nu are marimea „normala”. Intr-un fel, este mai simplu sa-si imagineze ca vor primi calificativul de amant bun cei inzestrati cu o anatomie corespunzatoare, nu cei care au talent erotic. Este mai simplu sa pasezi responsabilitatea naturii decat propriei capacitati de a satisface o femeie, de a-ti cunoaste corpul tau si pe cel al partenerei.

Trecand de cealalta parte a baricadei, in vocabularul feminin isi face loc mai degraba sintagma „puternic”. Atentie, puternic nu inseamna neaparat mare. Este vorba de nevoia de a se simti coplesite, supuse, protejate. In ultimele decenii, femeile au invatat sa-si revendice dreptul la placere, ceea ce a dus la o crestere a presiunii asupra barbatilor si „performantelor” lor. Rolul lor s-a extins, de la acela de reproducere (functie care ii multumea in trecut) la acela de satisfacere. Femeia nu trebuie numai sa ramana insarcinata, ea trebuie, isi doreste si stie si sa ceara sa aiba orgasm. Or, acesta nu vine la pachet cu un penis mare, ci cu un penis care „stie”.

Citeste si:  Ce stil de dans iti place ca sa iti spun cum iubesti

Asadar, barbati si femei deopotriva, daca vrem sa primim si sa oferim placere, ar fi mai bine sa ne centram pe senzualitate, pe imaginatie, pe creativitate si nu sa vanam penisuri cat o coada de matura, dar care se pot dovedi inutile, sau sani cat niste pepeni rosii, dar care sa fie complet lipsiti de gratie, mai gaunosi ca niste mere stricate si la fel de excitanti.

Si, la sfarsit, cateva date ca sa-i linistim pe cei anxiosi: dimensiunile medii se situeaza intre 7 si 11 centimetri, in „repaos”, si intre 12 si 16 centimetri in erectie. Se masoara de la osul pubian la extremitatea glandului. Hai, fuga repede la centimetru, ruleta, rigla, sau ce mai aveti prin casa!


2 Comentarii
  1. Intre`adevar nu conteaza marimea, ci atitudinea pa care o afiseaza in dormitor.
    Si, barbati, nu va mai doriti cu atata ardoare un penis cu \’\’dimensiuni uriase\’\’, pt ca ar trebui sa stiti ca un astfel de penis paote fi dureros atat pt voi, cat si pt partenera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.