fbpx

On My Own

Fiecare este important prin el insusi. Majoritatea tinerilor asteapta momentul in care isi vor lua zborul de sub aripa parintilor, insa lucrurile nu sunt nici pe departe atat de simple pe cat par. In general, ei ajung pe cont propriu in momentul in care parasesc casa parinteasca si orasul in favoarea continuarii studiilor superioare. Cei mai multi aleg orasele mari precum Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara.

Unii tineri vad in aceasta plecare intr-un alt oras libertatea mult dorita, ocazia lor de a face ce vor, fara sa dea explicatii nimanui. Dar daca au avut parte de libertatea dorita si acasa nu s-au simtit controlati sau „tinuti in lanturi”, o vor privi din alta perspectiva. Vor fi constient cu cat dor vor astepta mancarea buna de acasa, dar si de ocazia care li se ofera.

Citeste si:  Cum suporta barbatii o despartire

Sunt multi care si-ar dori sa urmeze o facultate, dar situatia financiara nu le-o permite. Cei care au parte de o sustinere atat morala cat si financiara trebuie sa se gandeasca la eforturile pe care cineva le depune pentru a-i ajuta. Este adevarat ca, in ziua de astazi, putini sunt cei care nu isi continua studiile si dupa absolvirea liceului. Majoritatea au o facultate, insa cati au un serviciu stabil si bine platit?

Decizia plecarii in alt oras intalneste adesea obstacole din partea parintelui, caruia ii este frica sa isi lase copilul indata adult in alt oras strain, printre oameni straini, „unde cine stie cum se va descurca si ce va manca”. Dar tanarul este prin natura lui aventurier si se poate adapta usor la schimbari.. Asa ca el va insista pana isi va indeplini dorinta. Printre argumente cunoscute se numara: „Voi lucra in timpul facultatii”, „Voi sta in camera cu X, doar o stiu din liceu de 4 ani de zile”, „E orasul in care ma pot realiza”.

Scena 1: un viitor student facind bagajul; din bucatarie se aude „Ti-ai luat cu tine si a, b, c, d?”, „Sper ca nu ai uitat e, f?”, „Sa ma suni imediat cum ajungi da?”.

Scena 2: in gandul unui viitor student, facand bagajul „ar fi minunat daca nu mi-ar mai aminti din minut in minut ce sa imi mai iau… parca vad ca o sa ma sune din jumatate in jumatate de ora. Dupa cate tratative am purtat libertatea mea este binevenita. Sunt sigura ca a meritat efortul. Ma mai duc inca o tura in bucatarie, doar ca sa mai mananc placinta cu visine… Voi veni acasa de sarbatori. Good-bye!…”

Citeste si:  Barbatul perfect pentru tine

Tanarul se urca in tren… „i`m on my own now!” Va fi unul dintre cei care in drum spre facultate se va gandi la viata „Ajung la bancomat, merg la Andrei, iau cartea, ma duc la cantina, mananc.. .Ce bine! Sau sa merg sa imi iau un hamburger? Nu…. nu as ajunge la timp. Am seminar. Lipsesc? Nu.. Rezist doua ore. Dar la curs? In nici un caz. Daa…La curs am sa lipsesc…O sun? Poate mergem la film azi? Hmm… o sa vad”

Un alt suflet de student si-a inceput drumul. Iar acasa se afla sufletele parintilor, marcate de griji si emotii, dar mai ales de dorul celui plecat.

Un comentariu
  1. nu e usor la fii \”on my own\”…dar e un prag spre maturizare, un prag pe care trebuie sa-l trecem cu totii la un moment dat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.