Mituri si preconceptii neverosimile despre dezvirginare in istorie

De-a lungul istoriei, femeile au fost intotdeauna subjugate ideii de virginitate . De cele mai multe ori, o fata „patata” inainte de casatorie era dezonorata si respinsa de familie, stigmatizata public astfel incat nimeni sa o mai ia de sotie sau, in cazul celor mai conservatoare societati, batuta sau chiar ucisa de membrii masculini ai familiei. Multe fete ajunse in aceasta situatie ajungeau sa se prostitueze, pentru a supravietui.

Citeste si:  Cum cladesti o relatie pozitiva

In Atena antica, legea proclama ca femeile pangarite inainte de nunta sa devina sclave, ca pedeapsa pentru ca au distrus reputatia familiilor lor. In Roma, legea prevedea ca, pentru acuzatia de dezvirginare inainte de vreme, tatal avea voie sa-si ucida fiica si pe cel care a sedus-o. Aceasta practica barbara este inca in vigoare in multe parti ale lumii, unde familiile recurg la batai cumplite, torturi, mutilari sau chiar crime, pentru a apara onoarea familiei.

Citeste si:  Sexperta: pasiuni adulterine si nudisti intoleranti

V-ati ingrozit? Sa schimbam putin tonul si sa va povestim ce teorii au existat de-a lungul timpului asupra himenului. Astfel, un doctor din Evul Mediu era convins ca in vaginul femeii exista un „bob” de carne pe care, cand se ajungea la dezvirginare , il zdrobea (!) penisul alesului. Secole mai tarziu, un alt invatat decretase ca, pana la pierderea virginitatii, la intrarea in vagin existau 5 vase de sange care se rupeau in momentul penetrarii. In secolul 10, Avicenna, mare savant persan, a venit cu teoria ca era vorba de fapt de o bucatica de piele careia mai tarziu i s-a spus himen.

Citeste si:  Fantezii "violente"

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.