Minciunile legate de bani sau infidelitatea financiara

Please select a featured image for your post

Dupa cum spuneam intr-un articol legat de infidelitatea emotionala, termenul de infidelitate a capatat din ce in ce mai multe sensuri in ultimii ani, pe masura ce relatiile dintre sexe au devenit din ce in ce mai complexe. A fi infidel nu se refera numai la a-ti insela fizic sau emotional partenerul, iar infidelitatea financiara a devenit una dintre problemele care dezbina cel mai des cuplurile si casniciile. Un studiu efectuat de Redbook Magazine in 2005 a evidentiat ca 24% idntre persoanele care sunt angajate intr-o relatie de lunga durata sau intr-o casnicie considera ca sinceritatea financiara este mai importanta decat fidelitatea fizica, iar 72% o considera esentiala pentru reusita unei relatii. Ce inseamna de fapt infidelitatea financiara? Cand ne gandim la infidelitate, in general, ne gandim la secrete si minciuna. Ei bine, infidelitatea financiara se refera la orice neadevar legat de bani si de finantele cuplului, minciuni legate de sumele pe care le castiga fiecare, de economiile ascunse, de banii scosi din conturile comune fara a anunta partenerul sau de pretul real al cumparaturilor facute. Chiar daca aceste minciuni par nevinovate sunt semnul ca nu ai incredere in partener si mai ales ca el nu poate avea incredere in tine. In majoritatea casniciilor sau cuplurilor care locuiesc impreuna, banii sunt pusi la comun si cheltuielile sunt facute din acest fond comun. Banii devin astfel o dovada in plus a iubirii lor, a increderii care ii leaga, iar incalcarea limitelor stabilite de comun acord referitoare la bani este o lovitura grea pentru increderea partenerilor.
Citeste si:  Legaturi emotionale II
Cand minciunile se aduna. Acelasi studiu citat mai sus ne spune ca 29% dintre cei intervievati, respctiv adulti cu varstele intre 25-55 de ani si care sunt implicati in relatii serioase spun ca si-au mintit cel putin o data partenerul referitor la modul in care au cheltuit banii comuni. Minciunile de orice fel sunt foarte daunatoare relatiilor pentru ca sunt o dovada a lipsei de respect fata de partener si indica faptul ca cei doi nu sunt pe aceeasi lungime de unda. Minciunile ocazionale referitoare la bani nu sunt de ajuns pentru a zdruncina increderea partenerului, insa cand aceste minciuni devin un obicei si se aduna, sunt un semn ca relatia nu merge bine si e timpul sa aveti o discutgie serioasa.
Viziunile diferite ale partenerilor. Indiferent ca na place sau nu sa recunoastem, banii sunt foarte importanti in orice relatie iar viziunea fiecarui partener refeitoare la modul in care acestioa trebuie cheltuiti este forte importanta pentru ca relatia sa mearga bine. Daca unul dintre parteneri cheltui banii nesabuit iar celalt partener este econom si pune bani deoparte, poate insemna ca partenerul cheltuitor isi pune interesele personale mai sus de interesele relatiei sau casnicie, mai ales atunci cand este vorba de cumparaturi mari sau investitii, cum este de exemplu o casa. Daca unul dintre soti considera ca trebuie sa stranga bani pentru a cumpara o casa pe care sa o foloseasca impreuna iar celalat nu considera casa ca fiind un tel imediat, se poate ca ideile diferite legate de bani sa insemne idei diferite legate de viata si de scopul casniciei.
Citeste si:  Controleaza-ti nervii
Femeile sunt mai pasibile de infidelitate financiara. Desi mi-e greu sa recunosc, acelasi studiu sustine, si pe buna dreptate spun eu, ca fameile sunt mai pasibile de infidelitate financiara decat barbatii. Motivul principal este acela ca, in majoritatea casniciilor femeile se ocupa de plata facturilor si de cumparaturile pentru gospodarie si au deci acces la banii cuplului. Minciunile legate de bani nu sunt nevinonatem ci necesita de cele mai multe ori o planificare minutioasa, asa ca sunt cu atat mai mult o forma de lipsa de respect.

Citeste si:  5 lucruri pe care nu trebuie sa le spui de la prima intalnire
2 Comentarii
  1. In cazul femeilor eu le inteleg o femeie frumoasa trebuie sa se intretina mai trebuie un parfum ,o crema sa arate bine barbatul trebuie doar sa vada produsul final fara sa stie cat costa toate aceste mici”artificii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.