Mesaje si reguli de despartire

Cine spune ca exista o reteta sigura a mesajelor de despartire , se insala. Si este probabil mai confuz decat cei care cauta o bagheta magica sa le gaseasca raspunsul. Pe langa faptul ca daca te intrebi ce mesaj de despartire sa folosesti, probabil sfarsitul nu a venit inca sau nu a fost niciodata vreun inceput real. Despartirea nu inseamna mesaj, inseamna sfarsit. Sfarsitul poate fi anticipat sau vine pe nepregatite, ca moartea. Totusi, daca instinctual nu poti simti o despartire si intervine un blocaj psihic, o sa incerc sa trasez cateva reguli.

1. Fii sincera. Nu inventa motive, nu cauta pretexte, doar fii onesta cu tine insati, in primul rand. In momentul in care cauti scuze, omul de langa tine poate fi condus pe un drum gresit si isi va canaliza energia pentru a impiedica greselile sau neajunsurile pe care i le servesti, sa mai existe.

Citeste si:  Sunt fanteziile periculoase?

2. Indiferent cat de greu ti-ar fi sa-ti iei ramas bun si indiferent cat de vinovata te-ai simti in fata unei libertati orgasmice, nu iti pune poalele in cap. Reprosurile, regretele tale – justificate sau nu – nu isi au locul intr-un sfarsit. Frustarile trebuie discutate la momentul potrivit, cat inca mai lupti pentru a salva o relatie. Daca resuscitarea nu s-a produs, macar las-o sa-si dea duhul linistita. Daca nu ai facut niciodata eforturi, atunci vina este a ta si va trebui sa te impaci singura cu asteptarile inselate.

Citeste si:  Sfaturile bunicii actualizate

3. Fereste-te de compasiune. Compasiunea fata de cel caruia ii spui ramas bun lasa un gol amar. Nevoia de a multumi si de a-ti cere iertare insa sunt firesti in fata oricarei despartiri , daca pot fi facute cu zametul pe buze, cu atat mai bine.

4. Nu prelungi agonia. Au uneori o aplecare spre boala, despartirile. Cautam agonia, ne agatam de ate subtiri, inghitim firimituri, numai sa prelungim momentul. Vrem sa scapam, da, dar zidurile definitive ne induc in eroare cateodata si parca ramanem in asteptare pana cand ultima caramida va fi zidita. Este mai greu in felul asta mereu, apasa cu o forta mai mare despartirea. Ia-ti durerile la spinare si pleaca, iti va fi mai simplu sa treci doar peste ale tale. Ce rost are sa ti le amintesti si pe ale lui, si invers?

Citeste si:  Ai grija de relatia ta

5. Inclina balanta corect. Nu inchide ochii nici in fata momentelor bune, ramanandu-ti frustrarile celor urate, nici invers, pentru ca urma perversa a regretului in fata despartirii, isi va face simtita prezenta.

Acestea ar fi, in mare, cateva reguli dupa care ar trebui sa ne ghidam cand ne decidem sa punem punct. Cu toate astea, cine se gandeste la reguli cand sfarsitul ne ajunge?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.