Masajul de relaxare – intre placere si visare

Am fost la o sedinta de masaj chiar acum doua saptamani! O atmosfera de vis… relaxanta, placuta! Aproape ca am adormit, in timp ce doamna care imi facea masajul isi plimba delicat mainile pe spatele meu!

De ce situam masajul de relaxare la granita dintre placere si visare?

In primul rand, sentimentul de relaxare deplina si calm este unul dinte cele mai mari beneficii ale masajului de relaxare. Daca nu stiai, acest tip de masaj stimuleaza producerea de endorfina, substanta care este responsabila cu instalarea sentimentului de fericire.

Masajul de relaxare ne ajuta sa reducem nivelul crescut al hormonilor de stres, cum ar fi adrenalina, norepinefrina, serotonina sau cortizolul, care ne dezechilibreaza sistemul imunitar.

Citeste si:  Gasire partener ideal

Tensiunea musculara este redusa, circulatia sangelui este imbunatatita, iar pielea capata un tonus mult mai bun.

Masajul de relaxare are si un rol psihologic. De multe ori, nu suntem constienti de faptul ca stresul zilnic si bolile pe care le avem sunt intr-o stransa relatie si ca toate simptomele incep sa se accelereze: inima functioneaza mai greu, respiratia devine mai rapida, iar sistemul digestiv este dat complet peste cap.

Citeste si:  Romantism in dormitor

De asemenea, prin tehnica masajului de relaxare, putem remedia migrenele, probleme legate de hipertensiune sau chiar depresie, deoarece acest masaj are rolul de a trezi simtul tactil si de a inlatura problemele ce ne ocupa mintea, eliberandu-ne de emotiile reprimate.

Prin masarea generala a corpului eliminam starile accentuate de oboseala si anxietate, deoarece finetea cu care este executata aceasta tehnica ne transmite stari de bine, de liniste.

O ora de masaj dupa o zi grea la serviciu ne poate ajuta sa ne rupem total de problemele cotidiene si sa visam la lucruri mai frumoase.

Citeste si:  Izolare sociala

Lucrand la nivel fizic, actionam la nivel psihic, asa ca nu exista absolut nici un mic argument contra acestei tehnici de relaxare.

Masajul de relaxare poate fi facut atat in cadrul unui salon de infrumusetare, dar si la domiciliul clientului, in functie de disponibilitatea terapeutului.
Aceasta tehnica nu este una deloc costisitoare si merita executata macar o data pe luna. Ganditi-va ca va oferiti un moment de rasfat, un moment de relaxare, dar si o mana de ajutor propriului organism de a se reface dupa o perioada solicitanta.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.