Jocuri periculoase in relatie

Please select a featured image for your post

Iubirea a fost mereu descrisa ca si un joc. Fie ca e vorba de jocurile dragute de la inceputul relatiei, fie ca e vorba de jocurile pasionale ale amantilor sau de jocurile perverse si meschine ale iubitilor care inseala, in dragoste mereu este vorba de un joc. In mod constient sau inconstient, tu si iubitul tau va pasati mingea unul altuia, ca si cum ati fi intr-o competitie mai degraba decat intr-o relatie de cuplu. Ce inseamna jocurile in cuplu? De ce le facem? Cine le castiga? Care sunt sansele sa iesim sifonati la sfarsit?

Hai sa ne jucam de-a Spionul Dandana. Nu e cel mai fericit joc pentru un cuplu matur, insa se intampla din ce in ce mai des. Cuplurile regurg la acest joc atunci cand relatia nu este bazata pe incredere, dau cel putin unul dintre parateri are o probleme in acest sens si este suspicios. Cine poate juca? Unul dintre parteneri, fie tu, fie el, insa in general cel care e de fel mai putin increzator in lume si in fortele proprii va juca rolul urmaritorului, iar celalalt va fi vesnic in cautarea unei portite de scapare si va incerca mereu sa pastreze macar un secret numai pentru el.

Citeste si:  Minivacanta de 1 Mai

Cum se joaca? Putem folosi jocuri de cuvinte si insisnuari, ca si mai sus, sau putem spune lucrurilor pe nume, doar cunosti foarte bine situatie. E clar ca urmaritorul este cel care iti verifica in mod constant, zilnic sau de mai multe ori pe zi toate formele de comunicare in afara relatiei. Fie ca iti citeste e-mailurile si sms-urile de pe telefon, fie ca iti verifica lista apelurilor telefonice sau cautarile pe care le-ai facut in Google si paginile pe care le-ai accesat, e clar ca nu are deloc incredere in tine. Cine invinge? Din pacate, nimeni. Nu exista o relatie in adevaratul sens al cuvantului atunci cand nu exista incredere. Daca iti petreci timpul spionandu-ti partenerul, nu inseamna neaparat ca te inseala, inseamna mai degraba ca nu e partenerul potrivit pentru tine.

Hai sa ne facem unul pe celalalt gelosi. Cine poate juca? Atat barbatii cat si femeile apeleaza la jocul acesta, care spre deosebire de cel de mai sus, are uneori si rezultate pozitive. Cum se joaca? E scenariul tipic al comediilor romantice dar din pacate si al desenelor animate: ea iese cu un altul la cafea, avand grija ca cel pe care il place sa o vada si astfel, orbit de gelozie, sa actioneze pentru a o recuceri. De ce il jucam? L-a jucat si Olive Oil, osciland mereu untre Popeye si Bruto, asa ca de ce nu l-ar juca si femeile moderne?

Citeste si:  Romantism in dormitor

Avem impresia ca un barbat ne-ar dori mai mult daca ar stii ca nu e singurul candidat, ci sunt si alti barbati care bne vor. Devenim mai ineresante in ochii lor daca parem dintr-o data indisponibile. De ce functioneaza? Pentru ca prin natura lor, barbatii sun vanatori, mereu in competitie unul cu celalalt pentru a obtine cea mai buna prada, in cazul de fata tu. Asa ca nu e vorba atat despre propria ta persoana cat despre mangaierea orgoliului masculin, dar cine mai sta sa socoteasca. Important e ca sunteti impreuna.
Hai sa ne jucam de-a pauza mica. El pretinde ca nu e pauza finala, ca nu vrea sa va despartiti, insa are nevoie de o pauza. Cine il joaca? Si noi, si ei, de la caz la caz. De ce il jucam? Uneori din motive sincere, cum ar fi acela ca avem nevoie de spatiu si ca relatia chiar a devenit sufocanta, alteori pentru ca vrem pur si simplu sa iesim si cu alti oameni. Cum datingul este o actiune riscanta si s-ar putea sa gasim mai degraba vroscoi decat printi, mai bine tinem pe hold un iubit mai vechi, ca si umar de sprijin in caz de singuratate. Cine castiga? daca pauza e pe bune, amandoi partenerii au de castigat. Au timp de reflexie si poate mai apoi, lucrurile vor merge mai bine. Daca pauza e o mica diversiune, castiga cel care a cerut-o si e incornorat cel care a acceptat, din pacate.

Citeste si:  De ce inseala barbatii mai mult vara

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.