Interventii chirurgicale estetice in zona intima. De cate feluri sunt?

De cativa ani incoace, chirurgia estetica nu s-a limitat la interventii asupra sanilor, fetei sau feselor. Cu alte cuvinte, nu doar asupra zonelor vizibile ale corpului feminin. Femeile au inceput sa-si doreasca sa modifice si aspectul zonei genitale. Nu discutam acum ratiunile care stau la baza unor astfel de decizii, dar, in general, nici nu incurajam astfel de interventii.

De labioplastii, de himenoplastii sau de depigmentarea labiilor sau a anusului am mai auzit. Insa nu este vorba doar de ele. In prezent, se realizeaza multe interventii in zona intima, insa putini stiu in ce constau sau ce anume este recomandabil. Cel mai important de retinut este ca nu se adreseaza tuturor, iar sanatatea este mai importanta decat orice. Poate ca parem demodate, poate ca parem ca am imprumutat vocea bunicii tale, dar acesta este adevarul. Inainte de o astfel de interventie, conditiile minimale sunt sa fii sanatoasa si, foarte important, stabila din punct de vedere psihic. Si bine informata, desigur.

Citeste si:  Cum te intelegi cu soacra?

Chirurgia estetica din zona genitala exterioara include interventii asupra labiilor mari, a celor mici, a clitorisului si asupra regiunii pubiene. Himenul si vaginul pot suporta, de asemenea, interventii.

Labioplastia
In anumite cazuri, labiile mici pot fi mai mari decat de obicei sau decat si le doreste « posesoarea », ceea ce poate duce la dificultati in timpul relatiilor sexuale. Interventia le micsoreaza de asa natura incat sa se asigure functionarea lor si sa nu-si piarda din sensibilitate. Adesea, si capisonul care acopera clitorisul este marit, asa ca si acesta este operat odata cu labiile. Acest tip de operatie necesita o atentie deosebita : clitorisul nu poate ramane expus, caci poate fi usor iritat, iar senzatia va fi una neplacuta.

Lipoimplant (microimplant de tesut adipos)
Prin aceasta operatie, se mareste dimensiunea pubisului sau a labiilor mari atunci cand acestea au aspectul unor saculeti goi. De multe ori, aceasta interventie este executata « la pachet » cu reducerea labiilor mici (labioplastia). Tinand cont de faptul ca labiile mici nu pot fi micsorate prea mult si din punct de vedere morfologic trebuie sa le « secundeze » pe cele mari, umplerea acestora din urma este un truc extrem de folositor. Grasimea injectata este aspirata de pe abdomen sau fese.

Citeste si:  Jocuri pentru cuplu

Microimplant de par
Ei bine, da. In timp ce cele mai multe dintre noi ne chinuim cu programarile la epilat, exista femei pe care le deranjeaza calvitia pubiana. Prin transplantul de foliculi se incearca « repopularea » cu par a zonei pubiene. De obicei, parul « donat » se extrage din zona inferioara a cefei.

Vaginoplastia reprezinta cea mai complexa interventie in estetica genitala feminina. Ea presupune o « rearajare » a zonei prin intermediul laserului si al chirurgiei. Femeile care apeleaza de obicei la ceva atat de radical fie au trecut prin mai multe nasteri, care le-au modificat morfologia zonei genitale, fie pur si simplu nu mai sunt multumite de aceasta zona din cauza trecerii anilor. Oricare ar fi cazul, situatia se poate ameliora prin vaginoplastie. La fel, stau lucrurile si-n cazul unor malformatii congenitale sau a incontinentei urinare. Interventia poate include si corectarea labiilor mici si mari, ba chiar si reducerea muntelui lui Venus, daca acesta este mult prea proeminent.

Citeste si:  Teatrul cand cortina ne e cearsaful

Cele care se decid pentru acest tip de operatie trebuie sa caute un chirurg extrem de bun, cu experienta in astfel de interventii si sa stie de la inceput ce anume presupune ingrijirea postoperatorie si ce costuri are. Apoi, este bine de retinut faptul ca un vagin modificat nu inseamna automat o viata sexuala mai buna, nici o solutie la disfunctii sexuale. E posibil ca un sexolog sa faca mai mult bine decat un bisturiu.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.