In pragul divortului?

Din nefericire, in Romania in ultimii ani numarul divorturilor a crescut dramatic. De cele mai multe ori, precizeaza specialistii, copiii sunt lasati in grija mamei care sufera inainte si dupa divort mai multe traume emotionale. Indiferent de varsta femeii care se hotaraste sa divorteze sau care este pusa in fata unei astfel de situatii, reactia este de obicei aceeasi. Problema este cum evitam intr-un astfel de caz rezultatul distructiv al traumei pe care o suferim, depresia.

In primul rand, problemele se manifesta la nivel personal. Dupa cum bine stim toate din experienta proprie sau din povestirile celor din anturajul nostru, o perioada foarte dificila este cea dinaintea divortului. Pe langa faptul ca hotararea intentarii unei astfel de actiuni legale este foarte dificil de luat, femeia trebuie sa fie constienta si de alte momente neplacute pe care trebuie sa le depaseasca cu succes pentru binele ei sau al copiilor.

Citeste si:  Timpul in doi

O femeie aflata in pragul unui divort este mai putin sigura de feminitatea ei, dar si de corectitudinea hotararilor pe care le va lua. Dupa ce ati facut primul pas si ati acceptat situatia, trebuie sa discutati cu o persoana apropiata care reuseste sa fie lucida in astfel de momente si care va putea sa va sfatuiasca cum trebuie. In cazul in care nu aveti incredere in parerea apropiatilor nu trebuie sa va mai spun ca puteti apela la un psiholog.

Pe de alta parte, consultarea unui avocat nu ar strica in astfel de situatii. Fie ca va place, fie ca nu, o separare legala implica si impartirea bunurilor, dar si acordarea tutelei copiilor. Este important sa actionati foarte rapid in acest sens inaintea unui divort, chiar daca factorul emotional v-ar putea clatina hotararea. Nu uitati insa, ca in momente din acestea, siguranta personala si a copiilor trebuie pusa pe primul plan.

Citeste si:  Pozitii speciale II: Diferente mari de inaltime

O alta problema importanta cu care va confruntati inaintea unui divort este pregatirea emotionala a micutilor din familie. Exista momente cand nici chiar voi nu intelegeti ce s-a intamplat cu omul afectuos de care v-ati indragostit si de ce s-a transformat casa voastra dintr-un camin fericit intr-un camp de lupta. Nu va asteptati asadar la mai multe de la copilul vostru. Renuntati, daca puteti, sa va ganditi la propria durere sau frustrare si concentrati-va atentia asupra lui. Cine stie? Poate ca impreuna veti reusi sa depasiti mai usor aceste clipe dureroase. Sau poate reusiti sa-i faceti sa inteleaga ca, indiferent de ruptura aparuta in relatia voastra cu tatal lor, pe ei, pe copii, ii veti iubi in continuare la fel de mult. Evitati astfel sa sporiti trauma lor emotionala.

Citeste si:  Spermicidele

Daca, din nefericire, ajungeti in pragul unui divort, nu va descurajati. Nimeni nu stie mai bine ca voi cat de trecator este totul in aceasta lume. Daca zilele frumoase au ramas numai o amintire, fiti sigure ca in timp si clipele urate vor fi date uitarii si este posibil sa va regasiti fericirea pierduta alaturi de altcineva care merita dragostea voastra.

Nu o spun doar eu, ca autoare neexperimentata a acestui material, ci si zecile de mii de femei care au trecut mai greu sau mai usor printr-un divort si care au avut parte de foarte multe surprize placute dupa aceea. Important este ca, din fiecare experienta nefericita, sa desprindem si concluzii utile, iar apoi sa privim spre viitor cu incredere.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.