Femei proaste la pat. Ce inseamna si cum se da verdictul

Recunosc, ma enerveaza teribil eticheta de “prost la pat”. Ideea acordarii de note de parca sexul ar fi doar un sport, un serviciu pe care ni-l prestam unul altuia. O fi si alta, dar eu cred ca se aseamana mai degraba cu patinajul artistic decat cu o proba de sarit garduri. Iar la patinaj, dupa cum stim, notele sunt de doua feluri, iar la sfarsit se face media. Pe langa sarituri si figuri, se noteaza “impresia artistica”. Iar cuplurile care ne raman in minte sunt fix acelea care, dincolo de tehnica, emotioneaza.

Daca la barbati (scuze daca suna a discriminare), inteleg ca ar fi niste criterii “tehnice” (erectii nabadaioase care te lasa balta cand ti-e lumea mai draga, miscari brutale pe care el le confunda cu pasionalul, proasta sincronizare etc), criterii care te pot arunca in prapastia unde se scrasnesc dintii si se arunca priviri deznadajduite innodate cu insulte si blesteme penisului (iata barbatul devenit superstitios), chircit si umilit in dizgratie, din care nu se stie cum isi va reveni, la femei nu prea pricep cam cum ar trebui sa fii ca sa te pomenesti ca ti s-a lipit o astfel de eticheta.

Citeste si:  Gelozia in cuplu

Pornind de la premisa ca nu mai exista femei care numara crapaturile din tavan sau care recapituleaza in minte pentru examenul de a doua zi in timp ce fac sex, presupunand ca nu mai exista femei pentru care sexul e doar o alta sarcina domestica, precum datul cu aspiratorul, eliminand si varianta existentei unei afectiuni care face sexul neplacut, dureros, vreau sa ma lamuresc si eu odata pentru totdeauna: ce inseamna sa fii proasta la pat?

Poate sunt eu cam idealista, dar eu cred ca o femeie nu poate fi proasta la pat fara sa fie proasta si-n toate celelalte. Atentie, in cazul acesta, prin “proasta” nu inteleg o femeie cu un IQ minuscul sau o femeie care nu cunoaste operatiile simple. Ci o femeie lipsita de alt tip de inteligenta… Mai degraba, lipsita de ceea ce numim “bun-simt”.

Cand vine vorba de sex, ca si de orice altceva, mizez pe empatie. Pe “simtitul” celuilalt. Pe intuitie. Dincolo de giumbuslucurile pur erotice, de detaliile tehnice, de niste muschi vaginali din cale afara de performanti, care strang exact cand trebuie, de lubrifiere, de sarutari mestesugite si de un sex oral ca la carte, esential mi se pare sa intuiesti si sa decriptezi corect semnalele celuilalt. Sa stii ce inseamna o partitura care se scrie in timp real in doi.

Citeste si:  Vibratorul stie carte!

Activa fara sa fii surda la celalalt. Cu initiativa fara ca asta sa anuleze nevoia de a primi. Cam aici cred ca e cheia: un sex bun e cel in care ecuatia a da – a primi e una echilibrata, fara ca asta sa insemne calculul la virgula si zecimale. Targuiala si exactitatea nu fac nici ele casa buna cu sexul, ci mai degraba cu contabilitatea. Corpul tau insa in mod normal ar trebui sa-ti comunice datele de care ai nevoie pentru ca balanta sa fie una echilibrata.

Dar toate astea, mi se pare mie, se intampla si in afara patului. Oameni surzi, oamenii neempatici, oamenii centrati pe ei sunt asa pretutindeni. La munca, in prietenie, pe strada.

Ar mai fi categoria timidelor. Atat s-a marsat pe ideea femeii moderne, diva cu un libido de temut, amazoana care-si reclama fatis nevoile si punerea in practica a fanteziilor, incat cele care nu corespund tiparului pot acuza senzatia de inhibitie. Ele nu simt deloc ca ar avea chef permanent sa tina haturile in maini si sa foloseasca barbatul ca instrument. Vor sentiment, vor sa fie curtate, vor sa fie seduse. Si nu e nimic rau in asta atata timp cat asteptarea nu le paralizeaza de-a dreptul. Odata ce au fost deja seduse, din moment ce sunt goale sub un cearsaf, jocul nu se incheie, ci trebuie sa continue.

Citeste si:  Cum faci relatia sa mearga

In extrema cealalta, o femeie rupta din filmele porno nu e neaparat una “buna la pat”. Rolurile de acest tip pot strivi o relatie prin falsitatea imposturii. Nu uita ca nici el nu e rupt de acolo, iar disproportia intre el si rolul pe care ti-l asumi tu e evidenta. Excesul de zel e la fel de nociv ca lenea si dezinteresul. Sa faci prea mult versus sa nu faci nimic. Sa umpli scena si sa nu mai fie loc si de el versus sa fii obiect de decor inventariat printr-un numar.

Cam astea ar fi, in perspectiva mea, caracteristicile unei femei “proaste la pat”. Femeia care, in dorinta de a fi bine, exagereaza ori intr-o parte, ori in cealalta. Femeia care nu asteapta replica si performeaza un simplu monolog, fie ca e vorba de hiperactivitate, fie ca e vorba de pasivitate.


7 Comentarii
  1. Nu exista femei proaste la pat !!!! Exista ce e drept incompatibilitati de cuplu si barbati lipsiti de rabdare, tact si tandrete !!!!!!

  2. exista o lipsa de chimie intre 2 oameni care ii pot face sa creada, unul despre celalalt, ca partenerul ar fi prost la pat. si totusi, aceiasi oameni, cu urmatorii parteneri poate nu vor mai primi aceleasi calificative…

  3. Verbul \”a scarni\” nu exista (inca) in limba romana. \”Commom sense\” se traduce prin \”bun simt\”. Antonimul de la \”empatic\” este \”apatic\”. Iar \”falsitatea imposturii\” e o expresie nefericita.
    Ca idee, articolul este interesant.

  4. Hyperion: am corectat \”a scarni\”, era un typo. Legat de \”common sense\” aveti iar dreptatate, multumesc pentru sesizare. Cat despre \”empatic\” (EMPATÍE s. f. 1. (Fil.) Formă de intuire a realității prin identificare afectivă.) consider ca l-am folosit corect.

  5. la inceput mie, personal, mi se spune ca sunt groaznica in pat, si incercam sa ii fac pe plac pertenerului, iar dupa un timp am inceput sa imi pun in valoare nevoile mele, ca acum sa mi se spuna ca sunt ft buna in ceea ce fac, si sa realizez ca am alaturi de 4 ani o persoana care sta cu mine numai din acest motiv…. deci si sa fii \”buna la pat\” poate fi un blestem…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.