Fata nevazuta a casniciei – trezirea la realitate

Please select a featured image for your post

De curand am participat la o intalnire exclusiv feminina si majoritatea femeilor erau casatorite sau urmaus a se casatoreasca in viitorul apropiat. Am fost destul de dezamagita sa vad ca cele care sunt deja casatorite de cativa ani prezinta casnicia mereu ca pe o plimbare in parc, fara sa amintesca vreodata de problemele inevitabile, de dubii, de momentele dificile. Am invatat in timp ca este o fata nevazuta a casniciei, despre care nu se prea vorbeste, dar care e acolo si despre care ar trebui sa stie toate tinerele care urmeaza sa isi lege destinele pentru totdeauna.

Mai multe fete ale lui �pentru totdeauna�. Cand te casatoresti cu iubirea vietii tale, cu cel pe care il consieri alesul, crezi ca vei fi fericita pana la adanci batraneti. Adevarul este insa ca te vei trezi intr-o zi, inevitabil, realizand ca alesul tau nu te face fericita chiar in fiecare zi. Dimpotriva, vor fi zile in care te vei intreba daca ai ales bine sau vei considera ca te-ai grabit atunci cand ai facut pasul acesta. Chiar daca nu vei recunoaste niciodata in fata altora sau in fata sotului tau, el putin o data pe parcursul casniciei te vei gandi ca nu asta ti-ai inchipuit atunci cand v-ati casatorit.

Citeste si:  RUTINA - un pericol sau doar confort domestic ?
Chiar daca ti-e greu sa le recunosti, aceste sentimente sunt absolut normale. Stiu ca nu ai ascultat prea bine cand preotul v-a spus „la bine si la rau, pana cand moartea va va desparti” pentru ca erai cu gandul la el si asteptai cu nerabdare sa ajungeti la receptie, sa dansati, sa beti sampanie si sa va simtiti bine alaturi de invitati. Dar in realitate, la rau si la bine nu se refera numai la tragediile pe care vi le ofera viata, ci si la viata de zi cu zi. Relatia voastra nu e testata numai in momentele de cumpana, ci si zi de zi. Vei vedea, de-a lungul timpului ca in timp ce tragediile va unesc, momentele de zi cu zi vor fi cele care te vor face sa simti nevoia sa iti iei campii.

Citeste si:  Secrete pe care barbatii le ascund de noi
Cand deschizi cu adevarat ochii. Atunci cand realizezi ce inseamna de fapt o casnicie si cat de mult s-a schimbat viata ta, vei avea cu siguranta un moment de ratacire, de dezamagire, despresie, nesiguranta si chiar singuratate. Nu e vina lui, il iubesti la fel de mult ca si inainte, nu e nici vina ta, e pur si simplu cursul vietii, momentul in care realizezi ca nu mai esti un copil si ca viata in doi este un lung sir de incercari. E momentul in care afli ca o casnicie e un drum fara nici un fel de destinatie, ca nu exista un final fericit, ci o calatorie lunga, cu bune si cu rele. Dar daca vei lua albumele voastre cu poze facute de-a lungul anilor, vei vedea ca ati importalizat numai momentele in care zambeati si vei intelege ca ele sunt cele care v-au marcat si ca momentele grele, pe care nu le aveti in nici un album, sunt cele care v-au dus de la o fericire la alta.

Citeste si:  Ei cu sexul, noi cu inima
Trezirea la realitate. Dupa tot ce am scris mai sus veti avea impresia ca nu am o casnicie prea fericita. Ei bine, am! Si asta pentru ca, dupa ce trece magia primelor luni dupa marele eveniment, realizezi ca o casnicie, cu bune, cu rele, este una dintre putinele experiente adevarate din viata ta, ca este mai plina de semnificatii, de pasiune si de recompense decat orice alta relatie. Este greu sa fii casatorita? Uneori da. Este frustrant? De cele mai multe ori, da. Este frumos? Da, e incredibil de frumos, dar numai dupa ce ai curajul sa recunosti in fata celorlalti si in primul rand tie insati, ca Fat Frumos si Ileana Cosanzeana nu exista cu adevarat si ca fiecare zi trebuie traita in doi, asa cum vine ea la rand, o zi mai buna, alta mai proasta.


5 Comentarii
  1. Lucida scriitura. Insa ce te faci cand ai impresia ca celalalt nu gusta luciditatea si vrea sa viseze si aduna inevitabil frustrare si „material” de rupt relatia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.