Fata nevazuta a casniciei – schimbarea ta ca om

Please select a featured image for your post

Casnicia nu a schimbat pe nimeni, asa prezinta situatia barbatii insurati catre tinerii holtei. Nu te schimba nici pe tine ca om, nici tu nu iti schimbi partenerul, prea putine se schimba fata de atunci cand erati simplii iubiti, nu? Asa ai vrea sa crezi. Dar nu e deloc asa, nici pe departe.

Nu iti poti schimba dramatic partenerul. Probabil ati auzit multe femei abuzate spunand ca sotii lor le abuzau si inainte de casatorie sau le inselau si inainte de marele eveniment, dar au sperat ca dupa ce relatia lor va fi oficiala, vor reusi sa ii schimbe. Personal, mi se pare o teorie de-a dreptul amuzanta, insa adevarul e ca foarte multe femei pornesc in casnicie de la premisa aceasta si sufera enorm cand realizeaza nu atat ca nu isi pot schimba partenerul, ci mai degraba isi schimba ele comportamentul dupa al lui. Fiecare femeie spre sa aiba puterea de a-l schimba pe barbatul pe care il iubeste, aducandu-l putin mai aproape de modelul barbatului ideal.

Citeste si:  Visele erotice. Simboluri si semnificatii
Pentru a ajunge la Fat Frumos, empatizam cu iubitul nostru, il sprijinim si il sfatuim, sau dimpotriva, folosim amenintari si ultimatumuri, insa la final, ne dam seama ca nu se schimba mare lucru sau ca ceea ce percepem noi ca si schimbari radicale sunt simple mini-schimbari de moment, pentru ca mai apoi sa revina la vechile obiceiuri. Gandeste-te daca merita macar efortul, pentru ca, adevarul este ca e foarte greu sa schimbi atitidinile, comportamentul si credintele unui barbat in toata firea.
Asa ca, inainte de a-ti epuiza toate resursele in incercarea de a-l schimba si dupa ce ai realizat ca singura seansa de a avea un barbat perfect este sa il cresti la sanul tau de cand e mic, singura solutie e sa intelegi ca tot ce trebuie sa schimbi este modul in care reactionezi la tot ceea ce face si spune. Iti va fi mult mai usor sa il intelegi si sa evitati certurile.

Citeste si:  Explorarea sexualitatii
Vei descoperi cine esti tu de fapt. Dupa cum am spus si in prima parte a acestu articol, o casnicie inseamna mult mai mult decat o simpla relatie. Nu e atat de usor sa iti faci valiza si sa pleci si asta nu pentru ca va leaga niste acte, ci pentru ca intr-o casnicie investesti atat de mult, incat iti vine greu sa dai cu piciorul la ceva ce ai cladit in atat de mult timp. O casnicie e plina de momente foarte grele si de lectii dure pe care viata vi le serveste si pentru care nu te poate pregati nimeni, nici sfaturile mamei, nici cartile psihologilor maritali si nici macar prietenele tale care au trecut prin experiente similare. Fiecare casnicie e unica si fiecare familie are felul ei de a trece peste diverse situatii.

Ceea ce e frumos intr-o casnicie este insa faptul ca te ajuta sa te descoperi pe tine ca om. Cine esti tu de fapt? Cat de diferita esti fata de ceea ce ai crezut? Cat de multe din lucrurile pe care spuneai ca nu le vei face niciodata le faci acum, si mai mult, chiar iti fac placere? Chiar daca pasiunea de la inceput isi atenueaza din intensitate, dragostea nu isi scade intensitatea, ci se transforma in respect, in autocunoastere, in empatie. Nu iti mai manifesti dragostea prin cadouri scumpe si nici nu astepti buchete de flori in fiecare zi, insa inveti sa pretuesti cu adevarat lucrurile mici, inveti sa te bucuri de lucrurile pe care nu ai fi crezut vreodata ca le vei aprecia. In plus, nu strica nici putina introspectie: incearca sa identifici aspectele marcante din viata ta, relatiile cu parintii sau relatiile anterioare, pentru a putea schimba modul in care aceasta influenteaza negativ casnicia ta.

Citeste si:  Sexperta: sex non-stop, soacra pe la usa, fantezii bizare

2 Comentarii
  1. 1)femei abuzate spunand ca sotii lor le abuzau -femei , spunand ca sotii lor le abuzau
    2)Fiecare femeie spre sa aiba puterea -Fiecare femeie spera sa aiba puterea
    3) inveti sa pretuesti cu adevarat-
    inveti sa pretuiesti cu adevarat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.