Fast Love. Speed dating

Sunt lucruri care fac samanta conservatoare din mine sa dezvolte pe loc radacini adanci si ramuri bogate, pline de frunze si fructe. Si tepi, desigur. Totusi, ma obisnuisem cu ideea agentiilor matrimoniale si a site-urilor de profil. Seamana anunturile din ele cu un catalog de oferte la hipermarket, dar, cu timpul, am digerat ideea ca dragostea poate fi si un fel de bun de consum, iar consumatorului i se pun la dispozitie informatiile de care are nevoie.
Iar acum aflu despre speed dating. Speed dating? Da, speed dating. Ce va mirati asa? Ca doar nu aveti o varsta matusalemica. Dupa ce amorul a coborat in catalogul de promovare, cu editii lunare, acum a trecut si in registrul fast. Fast food, fast love, speed dating. Insiruirea perfecta, evolutia fireasca. Nu ca ar fi o noutate, dar pe plaiurile romanesti abia acum incepe sa castige popularitate.

Poate vreti sa doriti sa stiti cum se desfasoara o sesiune de speed dating. Ei, o agentie, contra unei anumite sume de bani, va scoate in oras, intr-o cafenea, de exemplu. Acolo, conversati timp de 5, 7, 10 minute (depinde de regulile agentiei, ce credeati ca sunteti de capul vostru?) cu mai multi parteneri. Fetele, conform mentalitatii colective, sunt partea pasiva. Adica, stau jos. Baietii sunt partea activa si se muta de la masa la masa. Vi se dau si niste formulare, unde va bifati preferatii. Cei de la agentie le analizeaza, iar a doua zi, ca dupa bac, are loc afisarea rezultatelor. Contestatii nu se pot depune. Ati gustat, ati decis. Cei care au luat nota de trecere vor primi datele voastre de contact si voi pe ale lor, cu conditia sa va placeti reciproc. Toate se intampla prin intermediul agentiei de speed dating ca doar nu degeaba sunt petitori moderni.

Citeste si:  Violenta domestica nu infloreste numai pe mahala

Si Mihai, care se intreba mai acum o saptamana despre inceputuri. Oare clientii speed datingurilor or trece vreodata prin starea aceea de iluminare, de „revelatie”, or auzi vocea aceea care le spune ca gata, si-au intalnit alesul? 7 minute sunt multe sau putine? Veti mustaci si veti spune „depinde”.

Stiu. N-avem timp. N-avem timp sa iesim in oras, n-avem timp sa socializam, nici sa seducem sau sa asteptam. Asa ca, pentru oameni prea grabiti ca sa mai traiasca, pentru acei zombi care si-au facut culcus in noi si care ne tin permanent apasat butonul „stand by” pentru a nu face risipa de energie, au aparut agentiile de speed dating. Mesajul este, desigur, unul frumos ambalat. Voi nu aveti curaj, noi va oferim o carja. Luati si infruptati-va, dragi hamesiti. Va distribuim noi, va facem noi media planningul, va directionam noi privirea si bataile inimii cu telecomanda noastra secreta si minunata.

Citeste si:  Punct si de la capat

Numai ca festinul e sarac, culorile sterse, mirosurile aduc a sapun si odorizant de camera ieftin, iar imbratisarile sunt slabe, nu stranse, ca pentru a proteja oasele inmuiate deja de o existenta rutinata si pregatindu-le pentru o dragoste edulcorata, pe care o platesti cu cardul si pentru care e nevoie de reminder pe iphone. Si, sa nu uitam, de gasirea unui status potrivit cu ocazia.

Citeste si:  Relatiile la distanta

Apoi, cand lucrurile se vor fi sfarsit, la temperaturi caldute si inofensive ca ceaiul de tei, vom apela la o alta agentie: cea specializata in despartiri. Ei se vor ocupa de inima de zombi a celuilalt, o vor unge cu uleiul de motor adecvat, ii vor mangaia ciuful ciumpavit al mandriei, iar fiinta ejectata din comunitatea cuplurilor va bate iar la usile agentiei de speed dating. Sistemul functioneaza, ole! Te da afara pe usa, apoi iti deschide larg fereastra. Ma rog, nu foarte larg. Doar timp de 7 minute.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.