Emotiile primei experiente

Prima noapte cu persoana iubita… Cine isi aminteste cum a fost? Daca a fost frumos, daca a durut, daca a placut?

Dezvirginarea este un moment important atat in viata unei femei, cat si in viata unui barbat, de aceea este important sa facem acest pas cu persoana potrivita si atunci cand simtim asta, nu impinsi sau fortati de alte circumstante.

Nu exista o varsta anume pentru inceperea vietii sexuale , insa e potrivit sa faci lucrul asta urmandu-ti ritmul si propriile dorinte.

Foarte multe adolescente se tem de aceasta etapa a vietii lor, din pricina durerii. Ce-i drept, penetrarea care provoaca ruperea himenului poate produce o durere mai mica sau mai mare, dar asta difera de la femeie la femeie. Exista si cazuri de dezvirginare cand himenul se poate rupe mai tarziu, facand ca si urmatoarele contacte sa fie putin dureroase.

Citeste si:  Restul nu e aproape niciodata tacere

Important este sa fii cu adevarat pregatita pentru acest pas si sa simti fiecare clipa la intensitate maxima.

Este bine sa te interesezi si sa vorbesti inainte de aceasta experienta cu partenerul si sa decideti de comun acord ce metoda de protectie o sa folositi.
Daca este prima data, nu inseamna ca nu esti supusa din prima riscului de a capata vreo infectie sau o sarcina nedorita.

Citeste si:  Optimism de toamna

De asemenea, toata actiunea merita un cadru romantic, relaxat. Avand in vedere ca este prima oara, fa ca totul sa fie de neuitat: pregateste o muzica soft pe fundal, lumanarele, esente parfumate si, de ce nu, chiar un pahar de vin rosu ( este dovedit faptul ca vinul ne ajuta in momentele intime ).

Citeste si:  Cum afli daca el este alesul

Elibereaza-ti mintea de orice factor de stres care te-ar putea perturba si lasa-te in voia simturilor. Daca totusi nu este pregatita pentru acest pas si incepi sa ai fel de fel de griji si idei preconcepute, mai bine amani momentul si lasi psihicul sa decida cand este pregatit.
De cele mai multe ori, el este cel care are nevoie de timp pentru a putea trece le etapa urmatoare, nu corpul sau inima.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.