Despre anorexia sexuala

Please select a featured image for your post

La cate discutii sunt despre dependenta de sex si daca se poate numi „boala sau nu”, iata cu un sexolog, Drew Pinsky, atrage asupra unei alte probleme de o importanta la fel de, daca nu chiar mai mare. Este vorba de „anorexia sexuala” cum este numita ea in mod neoficial, sau lipsa apetitului sexual datorita unei frici de intimitate.

Exista sau nu anorexia sexuala? Termenul a fost folosit pentru prima data in 1975, dar cum se face ca auzim abia acum de el?

Anorexia sexuala nu primeste la fel de multa atentie pentru ca nu este creatoare de scandaluri precum dependenta de sex. Este totusi si ea un simptom al unei probleme emotionale ascunse. Denota inaibilitatea individului de a-si permite o legatura intima cu cineva iar demulte ori factorul declansator pentru aceasta stare este chiar prezenta unei persoane care doreste sa aiba acea legatura emotionala.

Citeste si:  Drumul spre divort

Dr. Drew atrage atentia ca nu oricine care sufera de o scadere a libido-ului sufera implicit si de anorexie sexuala. La fel cum anorexia in varianta ei originala este manifestarea unei probleme de self-esteem la foarte multe fete, anorexia sexuala pentru a fi diagnosticata ca atare trebuie sa aibe o cauza fundamental psihologica. Stresul, medicamentele, nasterea unui copil sunt doar cativa declansatori ai scaderii libido-ului care ar trebui sa fie lasati deoparte cand vorbim de aceasta afectiune.

Citeste si:  De cate feluri sunt lubrifiantii?

Subiectul este foarte complex, dar daca e sa incepem sa intelegem cumva boala asta trebuie mai intai sa facem o delimitare intre a-ti fi teama in mod real de intimitate si pur si simplu sa nu vrei sa faci sex pentru ca este incomod, dureros, neplacut sau just plain grose!

Atat dependentii de sex cat si cei care sufera de anorexie sexuala in cele din urma au un obiectiv comun. Trebuie sa invete cum sa foloseasca relatia sexuala pentru a spori intimitatea pe care o simt cu un partener, intr-un mod sanatos si echilibrat. Iar calea spre a obtine aceasta vindecare este destul de lunga, este nevoie de multa intelegere, terapie si sustinere pentru a ajunge la acel stadiu unde individul este sigur pe sine, autonom si capabil sa investeasca timp si energie in relatia cu partenerul de viata.

Citeste si:  Timpul in doi

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.