Dependenta de vibrator

Please select a featured image for your post

Ideea ca dependenta de vibrator poate aparea la un moment dat in viata sexuala este unul dintre cele mai raspandite mituri legate de jucariile cu tenta sexuala – sex toys. Daca ar fi se presupunem ca exista o astfel de dependenta de vibratoare sau alte sex toys, trebuie sa presupunem ca persoana care le foloseste gaseste in ele un adevarat surogat al partenerului din viata reala, ori mi-e greu sa cred ca cineva isi ia seara vibratorul in brate, ii povesteste ce a facut peste zi si il saruta de noapte buna. Nimic mai neadavarat! Vibratorul completeaza intr-un mod placut viata noastra sexuala, chiar si atunci cand avem un partener si deci e total gresit sa consideram ca persoanele care folosesc vibratoare sunt cu siguranta singure si incapabile sa isi gaseasca un partener in viata reala.
Nu exista absolut nici un studiu care sa demonstreze ca dependenta de vibratoare exista, asa ca nu e ok sa ne sustinem afirmatiile cu niste mituri inchipuite. Studiile efectuate pe alte tipuri de dependente au demonstrat ca adictia implica un factor negativ, un comportament care este daunator individului si mai ales ca adictia a depasit limitele posibilitati de control a dependentului. Asa ca, daca ar fi sa consideram folosirea cu regularitate a vibratorului ca pe o adictie, e clar ca o consideram un lucru murdar, nociv organismului sau nepotrivit din punct de vedere moral.
Citeste si:  Sexperta: petting periculos si drame sentimentale
E normal ca pudicii sau cei care se ghideaza dupa canoane bisericesti foarte stricte, vor condamna folosirea vibratoarelor, o vor considera ca pe o obscenitate, mai ales ca este un soi de prelungire a masturbarii. Dar sa fim seriosi: cunoasterea propriei sexualitati prin masturbare sau condimentarea vietii sexuale, chiar si atunci cand exista un partener stabil prin folosirea de sex toys nu a omorat pe nimeni si nici nu cred ca o va face de curand.
Citeste si:  Cum impartim treburile gospodaresti
De ce unii se considera ca fiind „dependenti de vibrator”? Pentru ca poate la inceput il folosesc cu o oarecare retinere, il folosesc ocazional, iar apoi, in timp, ajunge sa fie nelipsit din practica lor sexuala, chiar si atunci cand au alaturi un partener. De multe ori, le e greu chiar sa ajunga la orgasm fara sa foloseasca un vibrator. Dar de aici si pana a-l considera dependent de vibrator, calea e lunga. De ce? Pentru ca e o mare diferenta intre a simti un oarecare comfort atunci cand folosesti vibratorul si a fi dependent fizic de el. Este vorba in primul rand de puterea obisnuintei si de rutina instalata la nivelul instinctului sexual si raspunsului pe care organismul il are la stimulii externi. Atunci cand psihic suntem constienti ca vibratorul ne produce o placere imensa si ne garanteaza orgasmul, tindem sa transformam asta in rutina sexuala si sa nu raspundem la alti excitanti in afara de vibrator. Dar nu e vorba de dependenta, la fel se poate intampla si cu o pozitie sexuala: stii ca ai orgasm in pozitia misionarului, te simti confortabil in postura asta si deci nu esti interesat sa incerci nimic nou sau sa renunti vreodata la pozitia misionarului. Asta poate spune despre tine ca esti dependent de o pozitie sexuala? In nici un caz!
Citeste si:  Fantezii sexuale I
Mai degraba decat despre dependenta putem vorbi despre o fixatie sau un fetish, asa ca, stati linistiti, nu va duce nimeni la vibratoro-dezintoxicare.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.