fbpx

De ce se saruta oamenii?

Please select a featured image for your post

Nu v-ati intrebat niciodata de ce atunci cand doi oameni se plac, se simt bine unul in compania celuilalt si simt ca incep sa nutreasca anumite sentimente, isi doresc sa se sarute. De ce atunci cand suntem atrase de un barbat simtim nevoia sa ne lipim buzele de ale lui? Chiar daca in timp ce ne sarutam nu stam sa ne gandim de ce am simtit nevoia sa o facem, motivele care stau in spatele sarutului au fost i raman un subiect interesant pentru cercatatori. Sarutul ramane astfel primul gest instinctual pe care il facem atunci cand dorim sa exprimam un anumit tip de afectiune.

Primele forme de sarut. Nimeni nu poate spune cu precizie in ce moment al istoriei umane a aparut sarutul, insa oamenii de stiinta care studiaza istoria sarutului, respectif filematologistii, considera ca la inceput sarutul nu avea neaparat conotatii sexuale. S-ar putea ca prima forma de sarut sa fie cea dintre mama si copil, cand mamele mestecau mancarea si apoi o transferau in gurita copilului printr-o forma de sarut, respectiv premasticatie. Pentru ca aceasta metoda de hranire era foarte confortabila atat pentru mama cat si pentru copil, pe masura ce copii cresteau, mamele continuau sa isi apese buzele pe obrajii copiilor ca si o forma de a-si manifesta afectiunea.

Citeste si:  Dependenta de vibrator

Sarutul si importanta lui sociala. Roma antica ne ofera un alt exemplu de sarut: sarutul folosit ca si o forma de stratificare sociala. Imparatul roman folosea diverse modalitati de sarut pentru a indica gradul nobililor: cei care erau considerati nobili de frunte, puteau sa il sarute pe imparat pe frunte, iar pe masura ce gradul de nobilime scadea, puteau sa il sarute pe obra, pe maini sau pe picioare. Se pare insa ca una dintre cele mai apropiate forme de sarut de cele moderne era sarutul din India antica. Indienii considerau ca prin intermediul respiratiei, spiritul poate iesi din corp, asa ca oamenii se sarutau oarecum romantic, in ideea de a-si combina farame de suflet.

Citeste si:  Ce cred barbatii despre punctul G

Sarutul si importanta lui in alegerea partenerului. Se pare ca inca din cele mai vechi timpuri, sarutul este una dintre metodele prin care oamenii si-au ales perechea perfecta pentru imperechiere, sarutul avand o semnificatie importanta in procesul de perpetuare a speciei. Adevarul este ca aceasta perceptie s-a pastrat pana in ziua de azi, chiar daca la nivel subconstient. Primul sarut pe care un cuplu il impartaseste poate fi decisiv pentru modul in care relatia va continua. Daca primul sarut este un dezastru, este putin probabil ca relatia sa evolueze intr-un cuplu. Cand primul sarut este insa unul spectaculos, poate marca inceputul unei realatii romantice si sexuale extraordinare.

Expertii spun ca aceasta selectie a partenerului se bazeaza pe faptul ca apropierea fizica dintre doi oameni atunci cand se saruta le permite sa isi exploreze feromonii, care sunt perceputi la nivel olfactiv si care ne fac sa ne simtim atrasi din punct de vedere sexual de partener. Prin intermediul feromonilor ne dam seara cae sunt partenerii ideali pentru noi, acesti feromoni fiind procesati la nivel biologic pentru a stabili conpatibilitatea.

Citeste si:  Secrete orgasm

Cea mai simpla explicatie a sarutului. Desi oamenii de stiinta cauza explicatii savante, oamenii de rand considera ca simt nevoia sa se sarute cu persoana iubita pentru ca sarutul e placut, da o stare de bine si de confort. Buzele si limba au foarte multe terminatii nervoase, asa ca stimularea acestor zone va produce cu siguranta placere si excitare sexuala. Indiferent cine a initiat sarutul, cu siguranta senzatia de a-si lipi buzele de cele ale unai persoane dragi, a fost una foarte placuta.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.