De cate feluri sunt lubrifiantii?

Lubrifiantul este probabil principalul accesoriu care ne face viata sexuala mai satisfacatoare. Indiferent ca-l folosim pentru sexul vaginal, pentru cel anal sau, pur si simplu, pentru a ne juca singure cu jucarii erotice, lubrifiantul isi are locul lui de cinste. Mai putin stim insa, ca lubrifiantii sunt de mai multe feluri si, in functie de ce anume dorim, putem alege dintr-o gama diversa.

Exista, in primul rand, lubrifiantii pe baza de silicon. Acestia insa, atentie, dizolva latexul, deci nu sunt compatibili cu prezervativele obisnuite. Lubrifierea este insa una dintre cele mai de durata si rezista in apa. Deci, aviz amatorilor de sex in apa: cereti lubrifiant pe baza de silicon si prezervative pe baza de non latex.

Citeste si:  Libido scazut la barbati

Lubrifiantii pe baza de apa insa, nu rezista la apa. Sa nu va treziti in cada, cu lumanarele in jur si cu lubrifiantul pe baza de apa, ca n-ati facut nicio scofala. Marele sau plus insa, este faptul ca este neiritabil pentru orice tip de piele si nu pune probleme prezervativelor din latex. Totusi, lubrifierea nu rezista mult, asa ca daca aveti in plan o noapte nu doar fierbinte, ci si lunga, ar fi indicat sa reaplicati.

Citeste si:  10 lucruri pe care barbatii le admira la femei

Lubrifiantii pe baza de ulei sunt ce care au in compozitia lor ulei mineral sau vegetal. La fel ca si cei pe baza de silicon, dizolva atat prezervativele din latex cat si marea majoritate a jucariilor erotice care sunt fabricate din acelasi material. Daca aveti un vibrator din metal insa, lubrifiantii pe baza de ului sunt tocmai buni.

Lubrifiantii calzi sunt un adevarat rasfat pentru femei. Glicerina, care sta la baza acestor lubrifianti, produce o senzatie de caldura care intensifica orice placere. Incercati acest tip de lubrifiant nu numai cand faceti sex, ci si cand doriti sa va stimulati clitorisul sau daca sunteti adeptele excitatiei la nivelul sanilor, in special al sfarcurilor.

Citeste si:  Fantasme sexuale

Lubrifiantul anal este, fireste, lubrifiantul care se foloseste in cazul sexului anal. Acest tip de lubrifiant nu are aroma, nu produce alergii, nu irita si are o durata peste medie. Este recomandat ca, in cazul sexului anal, sa fie folosit doar lubrifiantul anal.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.