Cuplu fericit = comunicare eficienta

Please select a featured image for your post

Hai sa fim bine intelesi de la inceput – majoritatea cuplurilor incep datorita atractiei fizice dintre parteneri si poate ca o buna bucata de vreme aceasta este suficinta, insa asa cum bine stim cu totii, atractia fizica si sexul nu sunt criterii pe care se poate baza o relatie in timp. Exista momente cand dimpotriva, atractia fizica ramane pe ultimul loc si cuplul este legat de valori mult mai importante si mai profunde – sinceritate, incredere, respect, prietenie. Si parca, daca stau sa le recitesc, toate acestea au la baza ceva in comun, acel ceva fara de care nu poate exista un cuplu in adevaratul sens al cuvantului: COMUNICARE. Pasii unei comunicari eficiente in cuplu
Nimeni nu se naste invatat, mai ales in ceea ce priveste comunicarea. E clar ca suntem influentati in modul nostru de a comuinca de felul in care am fost crescuti, de cat de mult parintii nostrii ne incurajau sa comunicam cu ei si sa le impartasim absolut orice, de relatiile interumane pe care le-am avut pana acum si mai ales de relatiile amoroase. Este normal ca atunci cand iesi dintr-o relatie de lunga durata alaturi de o persoana inchisa, de la care smulgeai destainurile cu clestele sa fii la randul tau influentat sa nu spui prea multe. De aceea, tocmai pentru ca nu avem de unde sa stim de la inceput bagajul pe care fiecare il aduce in relatie, trebuie sa o luam incet.
Citeste si:  Sexul bun face minuni
Aculta activ! Asculta tot ce are de spus partenerul tau, nu il intrerupe pentru chestii minore (gen un telefon care suna) si nu vorbi peste el. Asculta activ, retine ideile principale, ofera-i feedback. Pune intrebari si ofera feedback! Chiar daca iubitul tau vorbetse clar si raspicat sau dimpotiva, metaforic, niciodata nu presupune si nu deduce lucruri. E ok sa citesti printre randuri, dar asta cand deja va cunoasteti de ceva vreme si stii ce vrea sa spuna prin subtilitatile sale. Asa ca, fara jena intreaba-l exact ce a vrut sa iti spuna, pentru ca e mult mai bine sa intrebi decat sa ramai cu o impresie gresita.
Citeste si:  Alarma! Se masturbeaza!
Fii sincera! Indiferent de impresia pe care ti-a lasat-o convorbirea voastra, fii deschisa fata de iubitul tau si spune-i tot ce simti, nu doar referitor la discutia avuta sau la destainuirile sale, ci in general, care sunt asteptarile tale de la relatia voastra, ce te bucura, ce te supara etc.
Citeste si:  Cum sa mimezi un orgasm?
Greseala recunoscuta e pe jumatate iertata! Si daca asta se aplica in toate domeniile, nu vad de ce nu s-ar aplica si in viata de cuplu. Chiar daca iubitul tau iti destainuie o parte socanta a trecutului sau, de exemplu, inainte de a incepe sa il certi ca si o dadaca cicalitoare, incearca sa-l intelegi, sa-i apreciezi sinceritatea fata de tine si mai ales sa trecie peste! Nu ramane niciodata cu ganduri de genul „daca va mai face asa? Daca imi face si mie asta?” pentru ca e practic imposibil sa construiesti o relatie bazata pe incredere in astfel de conditii.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.