Cum se ajunge la triunghiul conjugal?

Please select a featured image for your post

Ce simplu e, ca femeie casatorita din dragoste si care inca este indragostita de sotul ei ca in prima zi, sa spui ca tie nu ti se poate intampla niciodata si voi doi veti trai fericiti pana la adanci batraneti, fara ca cineva sa poata intra intre voi. Ei bine, scenariul utopic cam asa ar fi, cel real insa, nu e intotdeauna atat de simplu si viata are metodele ei de a-ti complica existenta fara ca tu sa o fi cerut-o. Drumul spre triunghiul conjugal e foarte scurt Majoritatea casniciilor incep din dragoste, sotii se iubesc, sunt indragostiti unul de celalat, isi concentreaza toata atentia fizica si mentala asupra partenerului, isi proiecteaza asupra lui visele, sperantele, planurile de viitor. Si de cele mai multe ori, totul merge struna, cativa ani buni, cat inca il vedem pe cel de langa noi prin filtrul iubirii si nu prin filtrul obiectivitatii.
Citeste si:  Un cuplu dubios: inima si sexul nostru
De cele mai multe ori, o data cu trecerea timpului, incepem sa constientizam motivele pentru care ne-am indragostit de partenerul nostru, unele raman inca valabile si astfel, chiar daca starea de indragosteala a trecut, ramane comunicarea, prietenia, iubirea, chiar daca nu la fel de tumultoasa, increderea si siguranta ca ai pe cine sa te sprijini la bine si la greu. In alte casnicii insa, cuplurile isi dau seama ca motivele pentru care s-au casatorit nu mai stau in picioare, ca scanat fiind prin filtrul realitatii, partenerul nu mai este cel de care v-ati indragostit atunci cand ati spus „DA!”.
Un scenariu plauzibil al triunghiului conjugal Nu toti cei care isi inseala sotul / sotia pornesc din start cu idea de a-si gasi un partener nou, alaturi de care sa retraisca starea de indragostire de la inceputul casniciei, pentru multi, totul incepe nevinovat, cu o prietenie dintre cele mai nevinovate, cu colega de serviciu, cu prietenul sotului etc. Pentru femei, aceste prietenii sunt cu atat mai frecvente cu cat femeia se gaseste intr-un mediu preponderent masculin iar femeia prin natura ei simte nevoia sa comunice atunci cand are probleme, sa le impartaseasca cuiva. Daca prietenele nu sunt disponibile, poate e colegul de birou. Si asa incepe prietenia, in care femeia e „victima” unei casnicii nefericite, povesteste despre sotul pe care l-a crezut partenerul ideal dar in timp si-a pierdut toate calitatile si isi expune suferinta cautand parca alinare.
Citeste si:  De ce femeile isi aleg parteneri mai tineri?
Colegul nu va sta insa nici el cu mainile in san si daca simte o atractie fata de „sotia ranita” isi va oferi fara ezitare umarul, o va consola si va incerca sa suplineasca el toate calitatile pe care sotul le-a pierdut de-a lungul timpului. Orice femeie, se simte bine atunci cand cocheteaza, cand simte ca este privita cu alti ochi decat cei ai unui simplu prieten si este chiar foarte interesant sa observe (pentru ca noi femeile avem se pare un simt special pentru a observa aceste lucruri) ca e din nou admirata, ca e considerata frumoasa, ca cineva ii ascula si ii soarbe de pe buze fiecare cuvintel.
Citeste si:  Iubirile de-o vara
Cand insa nu doar te simti bine in preajma unei personae ci ii si declari acest lucru, cand deja stii ca nu se uita la tine doar cu admiratie ci e ceva mai mult, pasul spre o relatie extra-conjugala si spre aparitia triunghiului conjugal, este foarte simplu de facut.


Un comentariu
  1. daca o iubesti si pe parcurs incepi sa o intelegi tot mai mult si chiar daca iubirea mai dispare incepe pretenia obisnuinta si dependenta de persoana de langa tine poti sa ai 100 de oportunitati daca esti barbat cu capul pe umeri si sti ce vrei de la viata si cunosti femeia nu vei calca stramb si iti vei duce la bun sfarsit juramantul depus la biserica femeile sunt hoate si alea care se dau la barbati insurati sunt si cele mai c.r.e de aia nu voi calca stramb si in 4 ani nici nu am facuto bafta baiety desi cand eram burlac am avut parte de femei maritate :)) acum am incredere in sotia mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.