Cum putem salva o casnicie

Please select a featured image for your post

Casnicia e o aventura pe viata, sau cel putin asa ar trebui sa fie. Pastrarea casniciei se bazeaza insa pe o comunicare activa si pozitiva, pe tratarea corecta a problemelor financiare, pe un adevarat parteneriat intre soti. Nu strica nici sa tineti la distanta familia care se implica prea mult si sfaturile binevoitoare si mai ales sa lasati greselile trecutului…in trecut. Niciodata nu e prea tarziu sa salvezi o casnicie, insa este foarte important sa incepi din timp, de la primele semne ca ceva nu merge bine. Conteaza cel mai mult ca amandoi sa va doriti sa faceti lucrurile sa mearga bine si sa aveti puterea sa discutati deschis despre ce s-a schimbat in casnicia voastra din ziua in care v-ati facut juramintele si pana acum. Comunicarea constanta este cea mai importanta. Chiar daca obisnuiti sa nu discutati despre ceea ce va supara si sa tratati problemele prin tacere, este cazul sa incepeti sa comunicati la modul cel mai serios daca va doriti sa ramaneti impreuna. Comunicarea trebuie sa acopere toate aspectele unei casnicii: viata personala, viata profesionala, aspiratiile, visele si deceptiile persoanale, copiii, situatia financiara. Problemele apar atunci cand unul dintre parteneri simte ca celalalt ascunde ceva sau nu vorbeste deloc despre activitatile in care este implicat in afara casniciei. Comunicarea poate fi pozitiva si fara prea multe cuvinte, ajunge sa il astepti cu mancarea lui preferata sau sa ii cumperi un tricou nou al echipei lui preferate pentru a sti ca il iubesti.
Citeste si:  Intalnire de pe internet
Discutati deschis despre problemele financiare. Din pacate, una dintre cauzele principale pentru care se destrama casniciile sunt banii. Chiar daca numai unul dintre soti se ocupa efectiv de plata facturilor si conturile curente, de regula amandoi trebuie sa verifice periodic situatia financiara a cuplului. Desi in mod ideal nu ar trebui sa fie o problema, cele mai multe discutii pornesc de la faptul ca unul dintre partenerii castiga mai mult si intr-un final de ajung la reprosuri, mai ales cand nu sunt bani suficienti pentru cheltuielile curente. Pentru a reusi sa va salvati casnicia, nu va mai focusati pe suma pe care o castiga fiecare, ci pe modul in care banii sunt cheltuiti sau economisiti.
Daca e nevoie sa faceti economii, fiecare trebuie sa faca concesii, sa renunte la cate ceva si mai ales sa hotarasca de comun acord care sunt lucrurile care consuma resurse semnificative si de care se pot lipsi. Este foarte important ca sacrificiile sa fie comune. In momentul in care unul dintre parteneri renunta la toate micile placeri din considerente finacniare in timp ce altul se bucura in continuare de privilegii, cu greu mai putem vorbi despre salvarea casniciei.
Citeste si:  Subject: Te parasesc. O zi buna!
Tineti familia la distanta. Chiar daca intentiile parintilor si ale rudelor sunt bune, nu uitati ca „drumul spre iad e pavat cu bune intentii”. Familia trebuie tinuta la distanta atunci cand vine vorba de problemele voastre intime, cele care se pot rezolva in interiorul relatiei. Toate deciziile care ii implica, trebuiesc luate de comun acord intre soti: fie ca e vorba despre imprumutatul banilor, fie despre faptul ca mama unuia dintre voi sta cu copilul, fie faptul ca paraintii doresc sa va ajute financiar. Unul dintre factorii care genereaza tensiune si certuri in cuplu este perceptia ca parintii sau rudele unuia dintre parteneri se implica excesiv in deciziile care ar trebui luate in cuplu. Chiar daca aveti membrii familiei sau prietenii apropiati pe post de confidenti, pastrati o anumita distanta, astfel incat prietenia si sfaturile lor sa nu influenteze negativ casnicia.

Citeste si:  Femei intretinute – in nuante, nu in alb si negru
6 Comentarii
  1. Da, intr-adevar , sunt sfaturi foarte bune pentru mentinerea unei casnicii. Ea trebuie salvata doar daca se merita si cauzele sunt externe, pt ca daca pb e din interior si nu se ajunge la un consens …

  2. Idee e ca intotdeauna au constituit o problema, si e chiar f adevarat ca banii aduc fericirea si o mai si intretin. Lipsa mijloacelor financiare poate duce la frustrari si reprosuri, asa ca e bine sa ti intemeiezi o familie doar cand esti pregatit financiar.

  3. E greu de spus cum putem salva o casnicie, bine ce-i drept nu este imposibil, dar odata scindate sentimentele e greu sa le „sudezi” fara urma.

  4. În momentul când apar problemele în cuplu este important ca partenerii să comunice, pentru a depăși mai ușor obstacolele pe care le întâmpină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.