Cum depistam un barbat mincinos?

Please select a featured image for your post

Zi de zi avem de a face cu minciuna. Motivat sau nu, suntem mintiti si nu putem spune ca ne place. Stim ca orice am face pana la urma adevarul tot iese la iveala. Dar avem oare rabdare pana atunci? Sau suntem increzatoare ca putem descoperi momentul in care suntem mintite? Tot ce fac barbatii atunci cand mint poate fi analizat si descoperit prin cateva semne. Iar daca in final ne mai folosim si de cea mai importanta arma a noastra, intuitia, putem spune ca mincinosul e ca si descoperit. Primul pas pentru a depista un mincinos este sa-l privesti in ochi cateva minute in sir. Daca vorbeste incontinuu, fara sa clipeasca si pe deasupra mai evita si contactul vizual direct este mai mult decat clar ca ascunde ceva si ca ii este teama de o eventuala „ciocnire” vizuala. Acest gest poate apartine nu doar unui mincinos, dar pana la urma si unei persoane lipsite de bunele maniere, intrucat stim ca atunci cand vorbim cu cineva, fie ca e vorba de prieteni sau parteneri de afaceri trebuie sa stabilim acel contact vizual. Contactul vizual ne asigura atentia celuilalt.
Dupa analiza limbajului trupului, concetreaza-te mai mult asupra ceea ce spune. Daca observi ca in timpul discursului ezita sa spuna ceva, repeta la nesfarsit detalii nesemnificative si pe deasupra se intreaba singur ceea ce ar astepta ca tu sa intrebi e clar ca deja are ceva de ascuns si ca ofera mult mai multe informatii decat i-au fost cerute. Se stie deja ca cei care mint si vor sa se faca crezuti, au tendinta de a imbogati informatiile pe care le au cu alte noi si false, ajungand in final sa se incurce si mai tare.
Citeste si:  O mie de cuvinte sau o simpla atingere
Daca il prinzi cu minciuna, va fi cu atat mai mult motivat sa iti demonstreze ca el are dreptate. Va avea o atitudine ultadefensiva si va incerca sa te convinga la tot pasul ca el are dreptate, dandu-si pe alocuri si cuvantul de onoare. Vorbeste prea repede, se uita in alta parte, se joaca cu parul, se trage de ureche si isi atinge foarte des fata, sunt cateva dintre semnele care te pot ajuta la depistarea unui mincinos.
Citeste si:  Gelozia, bat-o vina!
In depistarea mincinosului incearca sa urmaresti si detaliile. Daca minte cu adevarat este imposibil ca la un moment dat sa nu incurce povestea sau sa nu greseasca cu privire la un amanunt minor. Sunt unele persoane care atunci cand mint, sunt puse in dificultate chiar cand sunt intrebate direct „m-ai mintit?”. Nu functioneaza pentru toata lumea, dar sunt persoane pe care mimica si gestica ii tradeaza, aratand mai mult decat este nevoie.
Citeste si:  De ce nu-i inselam cu gradinari?
O persoana care minte si care are ceva de ascuns se va opri mereu in timpul povestii pentru a se gandi la urmatoarea fraza pentru a nu se incurca si a lasa sa se vada acest lucru. Desigur, acestia sunt pasi orientativi spre descoperirea unui mincinos. Uneori femeile au nevoie poate doar de intuitie pentru a descoperi un mincinos.


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.