fbpx

Cum comunicam la prima intalnire

Please select a featured image for your post

Despre prima intalnire s-a vorbit atat de mult incat am considera ca eun subiect deja epuizat. Si cu toate astea, indiferent cat de mult am citi pe tema asta, totusi avem emotii inainte de a iesi pentru prima data in oras cu tipul pe care l-am vanat de cateva luni. Asta pentru ca la prima intalnire se stabileste o chestiune esentiala, foarte greu de schimbat ulterior � prima impresie. Fiecare amanunt din conversatia de la prima intalnire conteaza: ce spui, cum o spui, ce ton folosesti, care iti e postura corpului etc. Nu uita sfaturile de mai jos daca iti doresti sa ai si o a doua intalnire.

Limbajul corpului. La prima intalnire e destul de greu sa fii foarte stapana pe toate gesturile tale, pentru ca emotiile nu te ajuta foarte mult. Fie rosesti mult mai repede decat ai face-o in mod normal, fie iti dai obsesiv parul dupa urechi, fie te joci cu paiul din cocktail ca si cum ai fi super nervoasa. Pentru a scoate in evidenta tot ce e mai bun legat de persoana ta, nu uita sa il privesti mereu in ochi, si atunci cand ii vorbesti si atunci cand iti vorbeste. O ok, poti sa clipesti, nu e ca si cum ar fi un concurs de holbat.

Citeste si:  Dezavantajele diferentei de varsta in cuplu

Daca simti ca iti tremura vocea din cauza emotiilor, opreste-te, trage subtil aer in piept si ia o gura de apa, inainte de a ramane fara suflu. Controleaza-ti mainile si picioarele care de emotii tremura si dezvolta ticuri. Iar daca nu reusesti nicicum sa te calmezi si sa iti tii reactiile sub control, mai bine recunoaste adevaraul si spune-i si lui ca esti emotionata si iti ceri scuze daca bati obsesiv cu degetul in masa.

Logoreea. Tot emotiile sunt responsabile si pentru una dintre reactiile care pot strica toata seara: logoreea. Esti atat de preocupata de ceea ce spui, din dorinta de a face impresie buna incat vorbesti in continuu, vrute si nevrute. Am inteles ca vrei sa va cunoasteti mai bine si esti sigura ca daca te-ar cunoaste cu adevarat s-ar indrasti de tine, dar nu ii da totul din prima seara. In aceeasi ordine de idei, nu il intreba o mie de chestii fara a-i da macar ragaz sa raspunda si sarind de la un subiect la altul.
La fel de neplacut este si sa il intrerupi pentru a vorbi despre tine. Nu faci decat sa ii spui ca esti egocentrista si nu te intereseaza persoana lui. Iti plac animalele? Eu am un caine. La fotbal te uiti? Mie imi place Steaua, dar bine, ma uit si cand joaca nationala. Auzi, nu ti se pare ca e rece aici? Cred ca au lasat un geam deschis. Si unde ziceai tu ca lucrezi? �daca ti se pare cunoscut scenariul, opreste-te pana nu e prea tarziu.

Citeste si:  Cand e cazul sa spui "Stop!"

Ce spui si ce nu spui? Incearca sa il asculti atunci cand vorbesti si sa pui intrebari cand te intereseaza ceva in mod deosebit. Iar cand tu esti cea intrebata, da raspunsuri scurte si concise. Daca te intreaba ce lucrezi acum, nu ii spune ca esti somera pentru ca fostul tau sef, care era un mare nemernic si care oricum se culca cu secretara, care secretara era la randul ei casatorita, a restructurat postul tau. Desi tu vroiai probabil sa ii spui ca esti o femeie capabila dar care momentan nu are job, i-ai spus ca esti o femeie ranchiunoasa, bagacioasa si barfitoare. Spune-i pur si simplu ca esti intr-o perioada de cautare si ca ai fost deja la cateva interviuri.

Cat de mult e prea mult? Pentru ca la prima intalnire nu va cunoasteti inca destul de bine pentru a vorbi chestiuni profunde si subiectele superficiale de conversatie se epuizeaza destul de rapid, pregateste-te inainte de intalnire cu subiecte de conversatie in caz ca va impotrmoliti. De exemplu, intreaba-l ce muzica ii place, pentru ca veti gasi sigur o preferinta comuna de la care sa continuati discutia.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.